StartsidaInfoOmKontakta ossBloggUthyrningAtt renovera ett husEtt hus blir till
Villa Olivia
Peroulia, Grekland
Villa Olivia
Villa Olivia byggs
Vår olivlund
Oliverna
Koroni
Omgivningarna
Dagsutflykter
Dörrar och fönster
Länkar
Temaveckor

Vandringsvecka i vår omgivningDen mest lämpliga tiden för vandringar är mars och april månad.

I Villa Olivia finns två trevliga studios, sängplats för två personer i vardera studion. I studion finns ett litet kök med matlagningsmöjligheter, sovdel och badrum.  Är ni sex personer som reser tillsammans finns möjlighet för två personer att bo i eget hus, vårt vackra "Villa Antika - huset i grannbyn". Mer om våra boenden under "uthyrning" i rubrikraden överst på sidan.

Vi skräddarsyr kortare eller lite längre vandringar tillsammans med våra gäster under veckan ni är här. Vandringarna går i lugnt tempo, vi stannar till för en fika eller lätt lunch och gör fler små stopp på vägen för att titta på utsikten i det vackra landskapet. Det krävs ingen speciell utrustning utöver lediga kläder, sköna skor och ryggsäck. Om man vill kan man använda gåstavar, men det är inte nödvändigt för att ta sig fram, vandringarna går på små men bra vägar oftast genom olivlundarna och det är inte så brant. Ingen extra träning behövs, bara vanlig ordinär grundkondition.

Genom att vandra de otaliga små vägarna genom olivlundar och genuina små byar hinner du smälta allt du ser. Våren är blomningens högtid, marken täcks av allehanda blommor och örter, bin och humlor har bråda dagar - vi kan visa dig till den lilla byn där man kan få köpa den allra godaste honungen direkt från biodlaren, den speciella vandringen har vi såklart döpt till "Honungsvandringen". En annan vandring kallar vi "Apelsindalen" namnet talar väl sitt tydliga språk....


Blomstervandring


Bilden tagen mars/april i vårt närområdeTemavecka - Olivtvål
Tvål tillverkad i Villa Olivia


Vår och höst finns även möjlighet att få vara med om tvåltillverkning. Vi använder vår egen ekologiska olivolja och gör en kallrörd tvål. Kontakta oss om du är intresserad av det i samband med din bokning.

 


 

Temavecka - Kalamataoliver

Plocka och lägg in dina egna Kalamata-oliverKalamataoliverna plockas med början i mitten av oktober och under hela november månad. Vi instruerar  dig om processen och du kan enkelt lägga in dina oliver när du kommer hem. Det är helt OK att ta med sig färska kalamataoliver på flyget hem, 5 kg i ryggsäcken är inga problem.

Två alternativ finns, antingen - du får med dig ett inläggnings-kit hem med de rätta ingredienserna och själva receptet eller - du väljer att lägga in oliverna här hos oss, det tar lite mer än en vecka och du bokar i så fall en 2-veckors sejour i Villa Olivia eller Villa Antika  och får med dig ätklara, egenhändigt inlagda oliver hem.


Nyplockade Kalamataoliver klara för inläggning


Olivplockarveckor i Villa Olivia
Årets absoluta höjdpunkt är när vi skördar våra oljeoliver.
Du är med från början till slut, följer hela processen från själva skörden till pressningen i grannbyns olivpress dä oliverna blir till vår fina olivolja och du står där med brödbiten för att smaka av oljan. Du deltar i arbetet så lite eller så mycket du vill. Utöver själva upplevelsen i sig har du med dig vår nypressade, pinfärska, gräsdoftande olja hem i bagaget.

Det finns även möjlighet att få vara med hos lite större olivbönder här i området och arbeta med olivskörden under ett par veckor eller upp till en månad. Någon betalning utgår inte, men du blir en härlig upplevelse rikare, träffar genuina trevliga greker i en fantastisk miljö.Denna aktivitet pågår under senare delen av november samt december månad.

Skriv ett e-mail till villaolivia1@gmail.com om du är intresserad av olivplockning i Villa Olivia eller den lite längre vistelsen hos våra grekiska vänner.

Kontaktuppgifter hittar du även i menyraden överst på sidan.

StartsidaInfoOmKontakta ossBloggUthyrningAtt renovera ett husEtt hus blir till