StartsidaInfoOmKontakta ossBloggUthyrningAtt renovera ett husEtt hus blir till
Villa Olivia
Peroulia, Grekland
Temaveckor
Villa Olivia byggs
Vår olivlund
Oliverna
Koroni
Omgivningarna
Dagsutflykter
Dörrar och fönster
Länkar
Villa Olivia


Villa Olivia, vårt drömhus i värmen, så blev det till slut efter åratal av planerande. Att det skulle bli Grekland hade vi inte en aning om förrän vi hittade tomten med alla olivträden direkt vid Medelhavet. Villa Olivia ligger på södra Peloponnesos' ostkust, 8 km norr om staden Koroni. Man tar sig dit via direktflyg till Kalamata eller till Aten.
Om man vill köra bil hela vägen från Sverige rekommenderas vägen via Danmark, Tyskland, Schweiz och Italien till hamnstaden Ancona där flera färjor går dagligen till Patras på norra Peloponnesos. Därifrån är det ca 3-4 timmars bilfärd till Peroulia och Villa Olivia. Färden kräver tre övernattningar varav den tredje ombord på den bekväma färjan mellan Italien och Grekland.

Villa Olivia har ca 250 m2 boyta i två plan, bottenplanet större än det övre, eftersom villan har stora altaner på övervåningen mot öster och söder.

Övre plan innehåller kök med öppen planlösning mot matplats med öppen spis, vardagsrum samt ett litet arbetsrum. Altanerna mot Medelhavet är stora och generösa, den ena försedd med ett utekök.

Nedre plan består förutom av vår egen sovavdelning med badrum och relax, rum för TV/Media samt groventré med klädvårdsrum.

På entréplan finns två studios för uthyrning. Varje studio är ca 25 kvm stor, luftkonditionerad, försedd med ett litet modernt och välutrustat kök samt eget badrum med dusch. Varje studio har egen skyddad, möblerad uteplats varifrån man har en vacker utsikt över Medelhavet och Koroni.
Våra studios är tillgängliga för uthyrning året runt, veckovis eller för längre perioder.
Vi kan verkligen rekommendera att övervintra i Villa Olivia. Södra Peloponnesos har det bästa klimatet i Grekland, fullt jämförbart med Kretas klimat.

I området finns enormt mycket att utforska, här finner man det verkligt genuina Grekland, såsom det var förr. De historiska platserna finns runt knuten, Olympia, Sparta och Mykene för att nämna några, vandringslederna är oändliga, vinterhalvårets fauna är bedårande, utsiktsplatserna betagande och tystnaden bryts bara av ljudet från vågorna.I oktober 2008 började man kunna se huset sticka upp ur grönskan i sin omgivning.
Villa Olivia är den lilla vita kuben med tak längst till vänster i bild, lite dold av det mörka trädet. Här kan man se det mjukt böljande landskapet som omger vårt hus, likaså närheten till havet...och underbara Peroulia Beach.


StartsidaInfoOmKontakta ossBloggUthyrningAtt renovera ett husEtt hus blir till