StartsidaInfoOmKontakta ossBloggUthyrningAtt renovera ett husEtt hus blir till
Villa Olivia
Peroulia, Grekland
Villa Olivia studios
Villa Antika

Villa Antika
Huset ligger i byn Loggá i det undersköna, böljande Messenska
landskapet, byn syns som en klunga av vita hus till vänster i bild. Loggá breder ut sig mot havet i en sydostsluttning och ligger i skydd av berg mot nordväst.

Byn ligger 1800 m från havet - Messenska bukten - helt nära den lilla fiskebyn Agios Andreas där man sommartid kan njuta av badstrand och flera tavernor och caféer, den taverna som ligger vid badet erbjuder fria strandstolar och parasoll för de personer som intar mat och/eller dryck på tavernan. Närmsta större stad är Kalamata, där det också finns flygplats.
Utsikt från Villa Antikas balkong - vinterbild med Taygetos' snöklädda bergstoppar synliga i bakgrunden
 
"Villa Antika" är ett mycket gammalt hus - faktiskt antikt, därav namnet. Man gissar att det är byggt under sent 1800-tal. Från början var det bostad för en skomakarfamilj och skomakaren hade sin verkstad på nedervåningen. Huset ligger ca 6 km från huset där vi själva bor - Villa Olivia. Huset ligger i byns utkant i en sydostsluttning och man har fri och öppen utsikt ner över den lila fiskebyn Agios Andreas och turkosblått Medelhav med Taygetos bergskedja i bakgrunden.

Villa Antika hyrs ut för kortare eller längre perioder året om. Huset är mycket passande vintertid för nordbor som vill övervintra söderöver i ett behagligt vinterklimat under en, två eller tre månader. Huset kan hyras med tillgång till två, tre eller fyra bäddar. I övre plan finns kök, och vardagsrum i öppen planlösning, sovplats för två personer samt ett badrum, i nedre plan ett sovrum för två samt ännu ett badrum med dusch.

Soluppgång över Messenska viken så som man ser den från Villa Antika - en fantastisk vy att vakna upp till.Framsidan med balkong mot soluppgång


Huset är 50 kvm stort på övre plan samt 30 kvm på nedre plan.

Entrésidan
Från trädgårdenUteplats för en stund i skuggan under citronträdet

Utsikt från uteplatsen när man sitter på betongbänken på fg bild


Övre plan


Litet men funktionellt kök
Sovrumsdelen på övre plan har två mycket bekväma sängar av svensk standard, kan dras isär om "twin bed" passar bäst. Två extra sängar finns - något enklare utförande men helt OK med bäddmadrass och allt. Utanför dörren skymtar en av husets tre balkonger där man kan möta dagen och soluppgången i en vilstol.


Sköna fåtöljer för avkoppling.....braskamin för mys och värme....


Hall med garderober, liten skrivplats framför fönstret och ingången till badrummet är på vänster sida (ej i bild)


Helkaklat badrum med golvvärme, elektrisk handdukstork finnsFräsch dusch med glasdörr, tvättmaskin finns i badrummet på nedre plan.

Nedre planSovrum, "twin bed" eller dubbelsäng - du bestämmer....


Badrum med tvättmaskin och...

.

...... rymlig dusch


Huset har en balkong och två altaner, alla med vacker utsikt. Balkongen på bilden ovan är en perfekt frukostplats med fri utsikt mot Messenska bukten, bergskedjan och det glittrande havet i öster.Uteplatsen vid entrén har plats för fyra - 6 personer,  fler stolar och ännu ett marmorbord finns,
perfekt för sommarens grillkvällar.


Den tredje uteplatsen är öst/södervänd och där finns vilstolar för en avkopplande stund i solen - speciellt uppskattat vintertid. Bilden visar uteplatsen i kvällssol.

Boendet är tänkt för de människor som vill leva en tid i en avkopplande miljö men ändå med närhet till den service som en året om levande by i Grekland kan erbjuda, vårt hus passar inte för partygänget, möhippor eller svensexor. Huset är helt rökfritt och vi tar ej heller emot husdjur.

Inom gångavstånd finns livsmedelsaffärer, stenugnsbageri, flera caféer, en liten taverna där Sofia lagar utsökt grekisk husmanskost till mycket rimligt pris, läkarstation finns i byn och även apotek. Dessutom finns en kött- och korvbutik som drivs av en trevlig slaktare. Där finns en husgerådsbutik som i mångt och mycket liknar en loppis, flera frisörer mm. Lokalbussen stannar till i byn med några turer per dag, så man kan ta sig till Kalamata eller Koroni t ex. Taxi finns helt nära inpå och även biluthyrning går att ordna för hela eller delar av vistelsen.

Huset ligger på en tomt som är 350kvm stor och det ligger helt ostört från trafikerad väg.Villa Antika har mur och grindar i gränsen mot den lilla gränden som leder ner till huset, helt insysnskyddat från gränden in mot trädgården, det känns nästan som att stiga in i "Den hemlighetsfulla trädgården"....

 

Man når centrum av byn på ca 5 min promenad. Byn är av mycket lantlig karaktär och bebos av olivbönder och tillika småföretagare av olika slag. Man behöver minsann ha mer än en sträng på sin lyra i denna trakt för att kunna försörja sig året om. Turismen är ännu i sin linda här och de personer man möter är oftast greker som bott i området i generation efter generation.Blomstersmyckad gränd
Kaffepaus i skuggan på ett café, till höger på bilden ser man en skymt av byns taverna som serverar god och vällagad mat. Centrum av byn når man på 5 minuters promenad på nästan helt bilfria gränder.

1800m från huset ligger Agios Andreas, en l
ivlig liten fiskeby med fin badstrand, servering finns på stranden och man erbjuder gratis solstolar till sina gäster. I Agios Andreas finns flera små restauranger, caféer och tavernor, en mycket trevlig by att ha helt nära.

Vy mot fiskebyn Agios Andreas, byn Loggá i bakgrunden på sluttningen mot havet....runtomkring finns olivlundar i all oändlighet...Fotot taget
ut mot fiskehamnen från en av restaurangerna i Agios Andreas.Omgivningarna kring byn bjuder på fantastiska promenadstråk.....


Vinterbild över landskapet med Messenska bukten och de snöklädda Taygetosbergen i fonden.

Välkommen att höra av dig på e-mail: villaantika1@gmail.com eller ring på tel nr

0030 697 642 8646 om du vill ha ytterligare information.StartsidaInfoOmKontakta ossBloggUthyrningAtt renovera ett husEtt hus blir till