StartsidaInfoOmKontakta ossBloggUthyrningAtt renovera ett husEtt hus blir till
Villa Olivia
Peroulia, Grekland
Villa Olivia studios
Villa Antika
Villa Sofia

 

Välkommen att hyra en lägenhet i Villa Sofia


Villa Sofia ligger i en grannby ca 5 km från Villa Olivia. Huset är byggt 2001 och består av i två våningar. Övervåningen används av ägarparet under vissa tider av året, undervåningen till uthyrning, lägenheten är vinterbonad och kan hyras året om.

 

 


 

Lägenheten är ca 80 kvm stor och består av kök, vardagsrum med matplats, två sovrum och ett badrum. Båda sovrummen har direktutgång till vackra uteplatser varav den ena under tak. 

 
 

Köket är mycket välutrustat och har diskmaskin.Matplatsen ligger i anslutning till köket, direktutgång till stora uteplatser genom öppningsbara glasdörrar.

Badrummet är ljust och rymligt utrustat med dusch, WC och handfat. Rummet har gott om förvaringsplatser samt tvättmaskin.


Vardagsrummet har sköna sittmöbler och öppna spisen kan användas under kyliga höstkvällar.

Från vardagsrummet kommer man ut på en altan som är stor nog att duka för middag till fyra  personer, altanen vetter mot öster och man ser havet och bergen över olivträdens grönska….

 
  

Utsikt från altanen
Det finns också en uteplats som vetter åt väster, uteplatsen ligger i skugga under morgontimmarna och där är mycket behagligt att äta sin frukost under de heta sommarmånaderna. Uteplatsen går även under benämningen "ouzohörnan"....


 

Den vackra sandstranden når man via en liten väg nästan helt utan biltrafik. Den som är van att ta sig fram till fots gör den lilla promenaden till stranden på 10-15 minuter, det är nerförsbacke nästan hela vägen till stranden, vilket innebär att det blir det motsatta på hemvägen. Bilparkering finns om man föredrar att ta bilen till stranden.

 

 

 

 

  

För att ta sig till Villa Sofia behövs en hyrbil. Huset ligger lätt tillgänglig via bra vägar genom olivlundarna och bil är även nödvändigt för shopping och sight seeing.

Det går direktflighter till Kalamata (45 min bilfärd från huset) från Stockholm, flighten går på fredagar. Flighterna börjar i mars och pågår in i november månad och kan bokas både via Aegean Airlines hemsida och flera bokningssiter, såsom Expedia och Flygresor m fl.

Med flighter till Aten når man denna del av Grekland året om, restid ca 3,5 timma från flygplatsen till huset. Det är ny motorväg hela vägen Aten - Kalamata, sista biten från Kalamata till huset går genom små byar och vägen går till stora delar utmed havet.

 

Södra Peloponnesos har ett bra klimat för såväl tidiga vårvisiter som sena höstbesök. Långtidsuthyrning kan diskuteras t ex för den som t ex vill tillbringa en längre tid i ett behagligt vinterklimat.

 

 


 

 

Till pittoreska Koroni promenerar man på ca 30 minuter, är man morgonpigg är det inga problem att bege sig till den lilla staden för att köpa frukostbrödet, flera bagerier finns, den bekväme besökaren tar bilen.


 

 


När man går den lilla vägen till Koroni passerar man kapellet på bilden, där kan man ta sig en vilopaus. Det finns en vattenpost och en stenbänk med sittplatser utanför kapellet - utsikten ut över nejden är bedövande vacker. Lönen för mödan är gratis naturlig motion, ögonfröjd och allmänt välbefinnande.

 

 

 
Till Villa Sofia kommer de personer som vill ha bekvämt boende i ett hus med svensk standard. Lägenheten har fyra sovplatser i två sovrum, ena sovrummet har dubbelsäng och det andra två enkelsängar. I huset ryms alltså en familj på upp till fyra personer (ej barn under 12 år), två par som reser tillsammans eller annan konstellation av max fyra vuxna personer.  

 

Till Villa Sofia kommer den som vill ha lugn och ro, det är en plats för retreat och återhämtning, det är en plats för dem som behöver ladda upp sina batterier och vill njuta av vacker natur, sol och havsbad kombinerat med sight seeing.

Den som spelar golf behöver heller inte bli besviken, ett par av Medelhavets allra förnämsta golfbanor ligger inom knappa timmans bilresa, läs mer om Costa Navarino Golf

 

www.costanavarinogolf.com/


Förslag till ”Dagsutflykter” hittar du hittar 
här  samt under rubriken "OM" på startsidan.  


Det lugn och den ro som området präglas av ska respekteras och huset är inte rätt ställe för partygänget. Huset är helt rökfritt och det är inte tillåtet att medföra husdjur till huset.

Välkommen att höra av Dig angående tillgänglighet och priser via e-mail:
villaambo@gmail.com

Det går också bra att ringa på tel nr
+30 697 642 8646

 

 


StartsidaInfoOmKontakta ossBloggUthyrningAtt renovera ett husEtt hus blir till