Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

1a mars igen

Posted 1 3 10

Den flitige läsaren vet att denna dag för två år sedan skrev jag min första blogg här på Villa Olivias hemsida. Tänk...två år....så länge har ni följt oss och lika länge har jag gått och fnulat på nya bloggar, med mer eller mindre tankemöda. Men kul är det, och mycket positiv respons har jag fått, men jag kunde allt få mer - respons alltså - tycker nog att ni är ganska hemliga, mina kära läsare. Var inte så blyga - vem är Du - Du som gör att mina tittar på bloggen snart är uppe i 20 000. Inte så hög siffra om man jämför med vissa andra bloggare, men för mig är ni många och det är väldigt glädjande.
På min blogg av 1a mars 2008 fanns en bild på en knopp till en mandelblomma - idag bjuder jag på själva blomman i all sin prakt.

och mandelblom har vi.....just nu står mandelträden i sitt mest praktfulla flor. Humlorna och andra insekter har bråda tider att samla in all nektar att göra honung av. Fåglarna verkar ha brådis de också, de sjunger så jag tror de fullständgt sliter ut sina stämband och vingarna flaxar vilt för att orka bära den lilla fågelkroppen och allt den har samlat i sin näbb för att bygga sina bon av.  Jag ser att vi gästas av små gråsparvar under en av verandans takpannor i år också, de trivdes tydligen här - precis som vi.

Ett annat enviset surrande hörs utanför fönstret till mitt arbetsrum, det är maken som är igång med gräsätaren. Det är andra gången i år som det är hög tid att slå det frodiga gräset. Jag har bett honom spara prästkragarna och det gör han så gärna, några andra blomster får också vara kvar, men gräsen slår han ner innan de fröar av sig. Vi strävar efter att ha mer som blomsterängar mellan olivträden, blomstren får så kvar och gräsen får stryka på foten. Vi är på god väg - eller hur?

Midsommar i Peroulia - nej inte precis - bilden är av igår den 28 februari.

Idag är den varmaste dagen hittills i år, strax över 20+ och solen lyser från en blå, om än något disig himmel. Nu börjar stora växtperioden för året och vi har börjat beskära, lägga på gödning och till och med vattna. För två år sedan var vintern ovanligt torr, denna vinter har varit tvärt om. "Vi har inte haft en så regnig vinter på 30 år" säger granngreken. "Jasså Du" säger jag.
Jag tycker ju att vintern har vanligt väldigt lätt att överleva. Visst har det regnat en del, men vad gör väl det. Vi slipper i alla fall att halka runt på dåligt snöröjda trottoarer och vi slipper vinterdäck. Man kan se på vägarna att det regnat en hel del, många småvägar är svåra att ta sig fram på utan jeep - men vaddå?? man behöver ju inte åka på de vägarna, det finns så många andra så....

Slutar med en bild från mitt favoritbageri i Kalamata - undrar om det skulle överleva i Sverige? Här kommer det att överleva, det är lika fullt av kunder som på Valhallabageriet i Stockholm  - bagaren bakar det godaste brödet i hela stan. När Du kommer hit ska jag visa Dig var bageriet ligger....