Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

2 april, vågade inte skriva igår

Posted 2 4 08

Oväder över Koroni

Idag regnar det…det känns lite konstigt att känna sig nöjd med regniga dagar, jag är inte riktigt van vid det. Vi har haft en hyfsad vår regnmässigt, det har inte kommit några direkta skyfall, men det som ska växa har fått lite lagom med vatten uppifrån undan för undan, för att klara sig vidare. Snart har vi torra, varma sommaren här och då kan man bara drömma om regn.

Vi väntar och vi väntar…..ni som följer min blogg vet PRECIS vad vi väntar på…under väntetiden har jag roat mig med att skriva ner alla ursäkter vi fått från ”Mechanic” som driver ärendet, dessa varianter har vi fått höra så här långt:

Alla var inte på plats, ärkebiskopen dog, strömavbrott, datorisering, provkörning av nya datasystemet, semester i Dubai, sjukdom, kanske nästa vecka, klämdag, en viktig person saknades vid det aktuella sammanträdet, det TAR lång tid nära havet…, vanlig strejk, generalstrejk, nationaldagsfirande, strömavbrott igen i protest mot nya pensionssystemet… hanns inte med nu heller, nu lovar vi att det blir påskrivet nästa vecka, många har fått vänta ännu längre, dessa ärenden behandlas bara på onsdagar, listan kan göras väldigt lång – vad är nu detta för lista?? Jo, det visar en del av de ursäkter som byggnadsnämnden i Kalamata haft för att INTE SKRIVA PÅ VÅRT BYGGLOV!!!

Det börjar bli lite tjatigt, nu längtar vi efter våra egna grejor, nu känns det lite trist att inte ha ett eget hem utan att bara hyra ett sommarhus med alldeles för litet kök, och inget vardagsrum heller. Hur länge FÅR vi bo kvar här, vart ska vi ta vägen SEN? Frågetecknen är många – men vi trivs ändå!!

BARA VI FÅR BYGGLOVET SNART!!!

”DÅ går det fort sen” – säger våra svenska projektledare, går det RIKTIGT bra så håller tidplanen och vi kan få tillgång till en DEL av huset nå’n gång i juni. Men byggarna kommer att bli förvånade när de inte ska bygga huset i den ordning de brukar göra, dom får vänja sig…

Vi har ett annat hus på gång som vi kanske kan få hyra under juni månad för det vi bor i nu är uthyrt mest hela sommaren. Det vore skönt med bara tre flyttar till, en härifrån till ett annat tillfälligt boende, en flytt till EN DEL av vårt nya hus samt den tredje och RIKTIGA flytten – den som ger oss tillgång till HELA Villa Olivia!! Vi hoppas komma in och ha fått det mesta i ordning till jul 2008 – kan det vara rimligt??

Men de får inte ha mer bråttom än att de hinner ”Gå Med Kycklingen”. Här i Grekland är det brukligt att man offrar en kyckling när taket har kommit på huset, en slags taklagsfest kan man säga. Man nackar en kyckling och går med den runt huset, det ska rinna blod ur kycklingen hela tiden när man går med den, ”Det för tur med sig”, säger grekerna. Sen grillar man kycklingen o äter upp den. Vi får köra en svensk variant också, den med lövad krans på en lång stör över taknocken, därefter kaffe och hembakta bullar till alla. Jag antar att de kommer att göra om den grekiska seden hädanefter och anamma den svenska, visst låter den svenska mycket trevligare??

För säkerhets skull kör vi båda – vi behöver MYCKET tur!!!

PS – fick alldeles nyss nytt meddelande från våra byggare:

”Ville bara meddela att den slutliga instans som ert bygglov ska passera, och som inte har sammanträtt en enda gång under 2008, nu under press från landshövding m fl kommer att sammanträda idag, imorgon och på fredag. Vi tror på goda grunder att det denna gång kommer att gå vägen.”
 

Nu blir det spännande……