Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

3 x dusch....

Posted 3 8 15
Egentligen tycker du nog inte synd om oss här kring Medelhvet.....vi har ju sol och värme HELA sommaren. Ibland kan det bli lite FÖR varmt.....därav rubriken, dusch 3 ggr per dag, minst....och dessemellan havsbad.

Igår fick vi plötsligt lite vind på eftermiddagen. Jag iakttog segelbåten och tyckte nästan lite synd om den när den låg alldeles stilla med slappa segel till att börja med, det har sina fördelar det också, att simma kring båten är härligt, minns det från våra 25 år som seglare. Plötsligen satte båten ordentlig fart - vinden kom....
kan ännu minnas känslan när vinden kommer, seglen spänns och båten skjuter fart..... den där lilla rackaren har satt kurs mot Kalamata.

Kvällarna är inte fullt så varma och helt ljuvliga, på medelhavsvis äter vi sent, ofta kring 21 på kvällen, då är det inte mer än ca +25. Speciellt härligt är det när vi har så kärt besök.....dotter med sambo provbor Villa Antika - känns fint att ha dem så nära - och vi blir inbjudna på middag ibland.
Vissa dagar vankas det svenska läckerheter - tänk vad en resväska hitforslad från Sverige kan innehålla, just denna gång svenska räkor, mmmmm.... ett svalt, torrt vin från Chablis blev den självklara drycken.
efterrätt med inspiration från Italien......semi freddo.....inte så svårt att få till som man kanske kan tro, överraskande gott.
Har man tur är det panagiri (byfest) i den lilla byn - just denna kväll var det Loggás tur att ha sin årliga panagiri.Trots att många greker har det enormt svårt och lever under mycket påfrestande omständigheter just nu, så går de "man ur huse" och njuter av en enkel måltid, samvaro, musik och efterföljande motion i form av traditionell grekisk dans.....