Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

4 oktober

Posted 4 10 08


Villa Olivia 25 september 2008 - innan grönskan kom....men gjutformen till altan o trappan är klar.


Vi kämpar på...tack alla som hör av sig med uppmuntran och glada tillrop. Ni anar inte vad det hjälper oss härnere. Det kan inte med ord beskrivas.
Igår kväll åt vi middag med grannar/vänner som ingjöt nytt mod i oss, en härlig kväll, thanks Michael & Maria Mac Cauley från Skottland. De om några vet hur det känns när nästan inget funkar, de är i precis samma situation som vi, men de bygger ju förstås fem hus...anar att det är fem gånger värre. Vi har vadslagning tillsammans med Michael o Maria på gång...britterna älskar ju det, försten färdigt hus till jul bjuder på julmiddagen. Jag hoppas på TVÅ julmiddagar, att BÅDA husen blir klara till jul.
Vi mår bra i alla fall, naturen är så ljuvlig just nu, allting vaknar till nytt , grönt liv efter sommarens hetta. Det känns nytt och fräscht igen, saknar bara fågelkvittret, de är säkert tysta för att de vet det inte är riktiga våren, bara en liten försmak av vad som komma skall efter det de kallar "vinter" här i Grekland.

Tidigare idag var vi i Peroulia för att se hur husbyggnationen går framåt och för att se till våra växter, man behöver rensa lite varje dag annars hittar man snart inte de små skotten som sticker upp och som senare ska bli morötter, lök och rödbetor. Döm om vår förvåning, har väl aldrig sett sådan aktivitet där. Tror jag räknade till 6 bilar som var där samtidigt. Det blev ett nyttigt besök med genomgång av såväl el som VVS som nu börjar bli klart. Nästa stadium blir putsning av huset både ut- och invändigt. Sedan ska fönster o dörras sättas på plats, hoppas de är snabba med kakel o klinker så är det väl snart så gott som klart.....eller? Ja, ett kök ska väl installeras också kanske...det finns bara på ritningsstadiet än så långe.


På vår fråga till byggarna senaste gången, om NÄR huset kan tänkas var klart, fick vi svaret:


"Vår plan är att ni ska komma in i god tid till jul"


Vi är så glada för det och hoppas att det håller, även om inflyttningen då verkar falla samman med olivskörden. Hur vi ska få hjälp med inflyttning i december förstår vi inte, varenda kotte är upptagen i skördearbetet. Men vi tar en sak i sänder och löser problemen allteftersom.

Nu väntar Kurre med badbrallorna på och badhandduken över axeln, vägen till stranden är kort, vattnet vid vår del av Medelhavet är ännu 24 grader varmt, så vad finns väl att klaga på....egentligen?