Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

7e april

Posted 7 4 08

Det hade ju varit oerhört glädjande att denna dag fått komma med meddelandet "Bygglovet äntligen klart" men så glädjande blev det inte. Beskedet vi fick idag på förmiddagen av vår "Mechanic" var:

"Eftersom myndigheterna nu ligger på och pressar för att alla bygglov ska bli klara utsträcker man tiden till att omfatta två dagar även denna vecka då man "intensivskriver" - normalt bara en dag. Man hade 150 bygglov som väntade på underskrift i måndags förra veckan. Under de tre dagar man ägnade åt denna lilla ovidkommande syssla på byggnadskontoret i Kalamta förra veckan, hann man med att godkänna 100 bygglov, denna vecka ska man alltså försöka klara av de återstående 50".

Antar att vårt bygglov är ett av dessa återstående 50. Vad ska man tycka, tro och säga ??? Det är helt otroligt!!! Det enda som är lite spännande just nu är att höra vad de har för ursäkter...kan man komma på fler än de vi har fått??
Vi gläder oss i alla fall åt att vi fick nästan 30 mm regn under helgen som gick och att sommaren nu verkar vara i antågande, åtminstone visar de sådana kartor på väderprognosen, men vad de SÄGER förstår vi ju inte av kända skäl...de kanske menar nå't helt annat och har en alldeles fantastisk ursäkt frampå onsdag varför det regnat i ytterligare tre dagar. Idag är det i alla fall "varmt och höönt" som barnbarnet säger. Vi är nere på tomten och "grejjar" - där växer fram vackra platser undan för undan. I fredags kom det till en häck av vit Oleander, vacker och doftande men ack så giftig. Det kom också till en Rosmarinhäck, nu kan man ströva längs Rosmarinbuskarna och låta händerna svepa över örterna för att få maximal doft. Nya blommor visar sig varje dag och det finns så mycket fint, fåglarnas sång, syrsorna som man hör spela i skymningen, grönsakmarknaden i grannbyn på söndagsmorgonen, vetskapen att familj och kära vänner är i antågande....ja vi ska inte klaga, men denna eviga väntan börjar kännas...ska det nånsin bli verklighet av vår dröm - Villa Olivia???