Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Allergichock

Posted 29 8 15Här har det varit dramatik senaste dygnet. En av våra gäster fick en kraftig allergisk reaktion i går em när hon åt ett färskt fikon. Damen vet med sig att hon kan få svår allergi av det ena och det andra men hade ingen aning om att hon skulle reagera på fikon. Hon var väl förberedd och hade både antihistamin och kortisonspruta med sig, När inget av detta hjälpte blev det ilfart med Kurt-ambulansen (maken) till Kalamata sjukhus, Kurt kom hem kl 02.30 inatt - han väntade troget och trodde in i det sista att han skulle få med sig damen hem. 

Patienten fick omedelbart adekvat vård -hon var både nöjd och imponerad att allt gick med blixtens hastighet - och kom helt återställd hem med taxi nu på fm.
Det var även dramatik i taxin hem tydligen - damen angav vart hon skulle och sedan hade hon visst somnat till och när taxichauffören väckte henne visste hon ju inte riktigt var hon var..... kände inte igen sig alls - vi anade att detta skulle kunna hända så alla telefoner var naturligtvis påslagna.

Det visade sig att taxiföraren hade kört bakvägen hit till Peroulia - via grannbyn Vounaria.....då kommer man ju inte till vårt hus. Vi fick honom att förstå att han skulle fortsätta en bit till mot Koroni och när de närmade sig våra trakter den rätta vägen så kände damen igen sig som tur var.

Lustifikationer/förvecklingar även på sjukhuset när man i receptionen trodde att Kurt o damen var gifta....och ingen visste i princip något om den andre eftersom detta hände bara nån dag efter damens ankomst till oss....Damen skulle ju skrivas in och Kurt visste bara damens förnamn.... och hon visste inte heller vad Kurt hade för efternamn och inte hans mobilnummer, inte heller varken reg nr eller bilmärke när de skulle ge sig ut och leta på parkeringen när de skulle meddela att hon fick var kvar över natten så Kurt kunde åka hem. Tur att jag ringde honom precis i samma stund för att kolla läget...det var den enda bilen på parkeringen där någon satt upprätt......annars hade han legat och slumrat i baksätet.

Man kan ju undra vad receptionspersonalen trodde - skulle kunna betala en peng för att få veta de kommentarerna.

Allt är nu frid och fröjd, damen är lika pigg som innan hon fick den allergiska reaktionen och vi fick alla ännu en påminnelse om att sjukvården fungerar på sjukhuset i Kalamata.