Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Antikmarkanden i Kyparissia

Posted 8 8 16

För tolfte året i rad dukas det upp till antikmarknad i den lilla staden Kyparissia, jaja - antikt och antikt…somligt var nog ganska nya grejor, men det är ju lite av charmen med ”Antik"marknader….och Loppisar med för den delen.

"Åhhh....en cykel med ett eva-hjul...."  här stannade maken och beundrade.... "En så'n hade jag när jag var ung.... jösses vad det kunde smälla om däcket när eva-hjulet slirade och punkterade däcket...."  jag gick raskt därifrån....han har ju faktiskt pratat om att köpa motorcykel. Hur gamla är vi egentligen.....? Eva-hjul.....?

Den som känner mig vet att om jag bodde i Sverige skulle jag besöka loppisar då och då…ganska ofta kanske….och när jag är i Sverige den där årliga veckan i maj, då händer det att jag besöker några stycken. Det är alltid lika spännande att se om man hittar något kul som man inte visste att man behövde, loppisar existerar inte i Grekland - de lär finnas har jag hört - men jag har aldrig sett någon.. .
I maj detta år blev det en resväska, som jag när jag väl hade köpt den och provat att packa ner min shoppingrunda kunde konstatera att den var för liten…..eller rättare sagt – jag hade shoppat för mycket.

Jag reser ofta med bara handbagage på utresan och med bra mycket mer i bagaget hem, dvs jag måste på något sätt skaffa en bag/väska att flyga hem shoppingrundan i.

På en Loppis i Mariestad hade de 50% på resväskor, så på det redan väldigt billiga priset var det alltså halva priset, de hade även 50% på tavlor…. Som tur var så köpte jag inte den vackra tavlan jag såg….men jag ångrar mig lite…..den var verkligen fin. Däremot kom jag hem till dottern i Mariestad med just en resväska för halva priset. En helt fräsch, nästan ny resväska för 25 kronor…. billigare än att gå och köpa en tygkasse……det var bara det att resväskan var för liten…så det hela slutade med att jag fick låna en resväska av dottern.....som jag nu funderar på hur jag ska få hem till henne igen....och hur jag ska få hem MIN väska....

Men nu var det ju inte loppisar i Sverige jag skulle berätta om utan en grekisk antikmässa i en stad ca 2 timmar bilresa härifrån. Bara resan dit gjorde att vi blev sugna, Kyparissia ligger åt ett helt annat håll än där vi brukar besöka, Kyparissia ligger på kusten norr om Pylos.

 


Vi har ju både länge och väl letat efter ett lite nätt skåp att komplettera de två andra gammaldags skåpen vi har i Villa Antika, var passade väl bättre att leta än på en antikmässa?

Först hittade vi ett gammalt litet och nätt slagbord….vi funderade på det ett tag, men sedan gick vi vidare. Och tro det eller ej…..där stod skåpet. Ett litet och nätt skåp som skulle passa in precis på tänkt plats i Villa Antika.
Vi frågade om pris och de drämde till med 150€…..jag storskrattade och maken skämdes….men jag blev så himlans överraskad att de kunde dra till med ett sådant fantasipris att jag brast ut i skratt. Jag kunde ju lätt se att skåpet på intet sätt var gammalt utan tvärtom ganska nytillverkat

Säljaren gick genast ner till 80€ - då började det bli intressant, jag bjöd 40€ och tänkte att man kan ju tänka sig att betala 50 om säljaren trilskas, men se det gjorde han inte ”Ja, ja – det är ju en bazaar” sa han och gick direkt med på 40€ och då ingick till och med bärhjälp upp till bilen. Vi börjar antagligen se ganska gamla och orkeslösa ut både maken och jag….

Och inte nog med det, Villa Antika ska få ännu ett litet tillbehör, en portklapp – kan det var rätt namn på detta verktyg, en portklapp i form av en damhand:

 

Den ska alldeles snart monteras på porten till huset, det kommer att bli så fint så fint……
Och på vägen hem passerade vi Eiffeltornet……