Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

APParater

Posted 2 9 11

 


 

En släkting till mig med make besökte oss för några veckor sedan. Förutom att njuta av väder, vind och hav kom vi att tala om många mer eller mindre intressanta saker, bl a sömnsvårigheter, ett problem som många, många lider av….inte minst nu när hettan här i södra Grekland ibland gör det svårt att sova om natten.

 

Min släkting hade för att råda bot på sina sömnproblem ordinerats bettskena i både över- och underkäke nattetid. Imponerande att hon försöker göra något åt det faktum att hon periodvis har svårt att sova, många lider i tysthet och går mer eller mindre som en zombie dagtid. Det finns en hel del att göra utöver att använda sömnmedel….

 

”Här ska Du få se, prova min nya app” sa hon och halade upp sin iPhone.

 

 
 

 

”Du lägger manicken under kudden på natten, den registrerar hur Du rör dig när Du sover, på morgonen kan man sedan se sitt sovmönster grafiskt. Visar grafen många toppar och dalar har Du sovit oroligt, jämn låg linje speglar en natt med ostörd, skön sömn.
Appen har också en speciell väckningsfunktion, man ställer in väckningen på en viss tidsperiod ex mellan 6 och 6.30. Manicken känner då av när det är bästa tiden för Dig att vakna, den känner av så att du inte blir väckt under djupsömn, vilket vetenskapen bevisat vara en stor fördel.

 

Jag tog med mig min nyvunna kunskap till USA då jag besökte min son och hans familj veckan efter min släktings besök. Sonen tyckte appen var kul och sömnregistrerar-appen sprider sig nu på hans jobb. De hade en man på visit på sonens jobb som var från Portugal, han blev intresserad av den nya appen och tar med sig den hem till Portugal….inte undra på att det går att göra snabba pengar på att hitta på kul och bra appar. De sprider sig med ljusets hastighet…

 

Jag passade på att köpa med mig en ny kompis hem från USA. Att shoppa ”over there” är ju fördelaktigt nu när US-dollarn går att köpa billigt för svenska kronor.

 

Min nya kompis är en iPad, lite för stor för att ha under kunden, men mycket smidig att surfa runt på och bl a använda sig av olika appar för nyheter, kartor, recept mm mm. Har inte laddat ner så många ännu, men det kommer.

 

Manga appar finns det…..det gäller att ha tid att sätta sig in i alla nya APParater och inte nog med det, nu ska man leta bland alla frestande nya APPar som kommer från överallt ifrån.

Spännande är det i alla fall...lätt att förlora sig i timtal genom att surfa runt i cyberspace....