Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Årets första vandring...

Posted 2 1 14

Det nya årets allra första dag, dvs gårdagen regnade bort. Det blev en dag som gjord för att sitta och kura framför brasan, umgås med delar av familjen som förärade oss ett kärt nyårsbesök. Tid spenderades också på att förbereda, tillreda och äta en enkel men god middag. Här behövs inga märkvärdiga ingredienser, alla råvaror är av mycket god kvalitet och har så mycket smak i sig att det är svårt att misslyckas....dock inga matbilder denna gång.
Däremot vill jag bjuda på vackra bilder från förmiddagens promenad i en av olivlundarna i vår omgivning, denna dag den 2 januari bjöd på strålande sol från blå himmel och ca 17 varma grader.


 

Vi stötte på denna grekiska gumma, så söt som bara en gammal grekisk gumma kan vara.

 


Vi upptäckte henne redan på lite avstånd, hon arbetade lugnt och metodiskt med rensning kring stammens fot på de gamla olivträden, ett nog så viktigt arbete och lagom ansträngande och samtidigt uppmjukande för en gammal kvinnas kropp.

Inte undra på att hon mår bra i denna pastorala idyll...blomningen har just börjat och allt är grönt och fräscht...

 


Gumman i full färd med sin lilla grensåg

 

 

Underbar utsikt och tydlig tystnad.....


 

 
Den egna fantasin sätter fart i denna ljuvliga miljö......tänk om man vore tankeläsare, undrar vad han funderar på.......?

 

 

När jag lärt med lite mer grekiska hoppas jag kunna prata med den gamla damen och få höra hennes historia, hon har med stor sannolikhet mycket att berätta om hur hon levt sitt liv. Hon har lärt sig att leva av och med naturen, en kunskap som så många av oss saknar idag.

Jag klarade i alla fall få den gamla grekinnan att förstå att jag önskade henne ett gott nytt och därtill många fler hälsosamma år och tala om för henne att jag tycker hon är vacker

 


 

 

Och visst är hon vacker…..