Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Årets första vandring

Posted 6 1 13
gick vi i Alperna....eller   ?


visst är det nästan så man skulle kunna tro att vi varit där?
Denna makalöst vackra vy hittar vi på en plats inte så långt från vårt hus. Det kräver en promenad uppför en rejäl backe, men jag lovar - det är värt vart enda steg av ansträngning.
Mitt promenadsällskap utbrast vid flera tillfällen under vår vandring när en ny vacker vy öppnade sig  "Åhhh, bara det här var värt resan ner...." Nåja, antar att ett och annat utöver vandringen lockade, eller hur Lotti?


...så här strålande glad och nöjd var hon när vi kommit allra högst upp, tja det är ju ingen skillnad egentligen, hon är ju alltid så glad o pigg, vännen Lotti.

fler vackra vyer...


Lutande Sparbanks-eken...?
märkliga stenblock, det ser ut som om de kastats ut huller om buller av en jättehand.

"Ta Mavra Vouna" - De Svarta Bergen, på svenska.
Vi ska vara glada att vi bor på rätt sida om de svarta bergen säger mina grekiska vänner, "de skyddar oss från de hårda, väst ifrån kommande vindarna".Den grekiska blomstertiden har börjat och vi ser just nu t ex iris och den blå anemonen titta upp ute i markerna.Anemonen hör till mina favoriter, påminner mig om svensk blåsippa (anemone hepatica) i färgen. Snart kan vi se mandelträden blomma, därefter dröjer det inte länge innan vi får se och känna doften av citrusträdens fräscha, vita blomning. Några veckor kvar, sen går vi ännu en grekisk, vackert blomstrande vår till mötes.