Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Åter till verkligheten....

Posted 19 11 14

 

Efter att ha levt i en ”farmorsbubbla” under tio dagar hos sonen i USA är jag tillbaka hemma i Grekland igen…..tänk va’… det går att flyga från Kalamata till NYC, jaja….visserligen med en liten mellanlandning i Wien. Det är mycket bekväma flygtider, man tar eftermiddagsflyget från Kalamata till Wien. Bra hotell för övernattning finns direkt på flygplatsen - smidigt att endast ha ca 100 m att gå när man ska iväg följade förmiddag med direktflighten till Newark, Newark (EWR) är bästa flygplatsen för mig som inte ska till Manhattan, EWR ligger på Jersey-sidan där sonen jobbar och det blir smidigt för honom att hämta upp mig. 

Hemma i villan i West Milford NJ, väntar bäddad säng och välkomstmiddag…..nästan som att komma till Villa Olivia hahaha…..och jag fick också en annan fin present – en rejäl barnbarnsbacill. Två barnbarnspojkar kämpade med resterna av en seg höstförkylning som jag inte trodde skulle smitta mig…..den var ju på tillbakagång, så jag kramade och klappade i den mån man tillåts göra det på pojkar i den åldern. Men se smittade det gjorde de….efter ett par tre dagar kändes det tydligt i näsa-/halsregionen att något var på gång. Kanske hjälpte det till också att lillpojken ville sova hos mig och vi läste godnattsaga tätt ihop.  

Det hela började bryta ut så smått medan jag var där och riktigt illa hann det bli inför hemresedagen med feber, envis hosta och allmän nedsatthet. Hemresan gick bra i alla fall, förutom att jag glömde mina glasögon i stolsfickan….hade fullt sjå att se till att förflytta mig själv ut ur planet tillsammans med alla attiraljer jag använt under nattflighten hem. Pappersnäsdukar ”en masse”, Advil med tillhörande vattenflaska, halvläst bok, nyinförskaffade headphones till filmen jag aldrig orkade se på planet hem, flera varma sjalar och varm jacka med tanke på hur kallt det ibland kan vara på planet, nackkudde, uppblåsbar ”foot rest”, handväskan skulle fiskades fram under stolen framför och handbagaget som skulle baxas ner från uppe på hyllan…inte konstigt att jag glömde glasögonen…men nog så retligt. Det blir till att skaffa nya, det var ändå på tiden, jag behöver antagligen nå’n halvgrad högre styrka har jag noterat på sistone. 

Tips till flygbolagen, en fast monterad, praktisk – gärna genomskinlig - glasögonficka bredvid TV-skärmen på framförvarande stolsrygg. Kanske fler än jag som stoppar glasögonen i den allmänna stolsfickan vilket innebär att de hamnar bland allehanda attiraljer såsom tidningar, spypåsar,  säkerhetsföreskriftslistan och produktkatalogen med allt flygbolaget vill sälja, PLUS alla andra pryttlar som man själv förser stolsfickan med under resans gång. Jag tycker att stolsryggen framför är alldeles för outnyttjad…. finns mycket att göra där….

I alla fall - det var full fart hemma i huset i West Milford, familjen har skaffat en hund, en mycket trevlig blandrasvalp som lystrar till namnet ”Juno” – hon kom som julklapp förra julen – bild nedan från då och nu 


Familjen har redan två husdjur, katterna Nickel, som blivit kär lekkamrat till Juno och Smokey som flyttat till nedervåningen där hunden Juno sällan håller till. Smokey är hundrädd….

Utöver husdjursprojektet fanns mycket annat som engagerade hela familjen. Mattias’ (10-åringens) skolprojekt t ex.

Barnen hade i uppdrag att tillsammans med en kamrat hitta på något som skulle kunna säljas på skolans bazaar, inklusive att ta fram ekonomiska kalkyler, reklammaterial mm mm - hur man nu kan tro att ett par 10-åringar klarar det utan föräldrarnas engagemang. Hur som helst – alla var involverade, 6-åringen Alexander testade produkten hej vilt.

Mamma Maria hade lyckats hitta ett recept på ett såpbubbelvatten som kunde användas för att göra enorma såpbubblor….hon hade spenderat mycket tid på att modifiera receptet tills det funkade perfekt. Tillsammans med en familj i grannhuset som har barn i samma klass tillverkades de specialgjorda verktygen av tunna träpinnar och stor ögla av tvinnat garn som skulle doppas i såpbubblevattnet och hållas upp mot vinden som hjälpte till att skapa dessa enorma bubblor….fascinerande….


Så måste hela familjen inklusive grannarna köpa en speciell ”smoothie” vars behållare skulle användas när såpbubblevattnet skulle säljas – det gäller att tänka på allt. 

Ett annat projekt var det årliga racet för ”Cub Scouts” med hemmagjorda träbilar.

Skruvstäd monterades upp på sidan av husets köksö och sedan sågades och slipades 
det för fullt....

Det ska bli spännande att se hur dessa projekt går…. kommer såpbubblevattnet ”Bubble Twubble” gå att sälja och kommer bilen som ser ut som en ostbit att vinna träbilsracet….