Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Att hitta tillbaka till vänner från förr

Posted 30 4 13

 

När jag nu börjar komma upp i åren tänker jag ibland ”undrar vad som hände med den eller den – vart tog han eller hon vägen, hur har deras liv varit från det att vi lekte som barn eller busade runt som tonåringar tills vi blev så stadiga och gamla som vi är idag”?

Förra veckan fick jag många svar på mina funderingar kring en person som jag umgicks mycket med från tidiga skolåldern fram tills jag var drygt 20 år. Ulla, heter hon....javisst, samma namn som Villa Olivias egen hus-maskot ”katten Ulla”. Kanske hade jag glada, fina kompisen Ulla i tankarna när katten Ulla fick sitt namn… nää tror inte det. Goa är de i alla fall båda ”Ullorna” - var och en på sitt vis.


I alla fall fick vi kontakt igen efter sisådär 40 år av tystnad, dels genom min dotter Johanna, som när hon berättade om sitt nya jobb nämnde ett namn jag kände igen och också genom min kusin, vars man visste lite om min kompis Ulla eftersom de tidigare jobbat på samma arbetsplats. Sedan var det enkelt med Google och Facebook, vilka fantastiska hjälpmedel det är för att hitta borttappade vänner.

Ulla och jag började kommunicera via internet och nu i förra veckan fick vi besök här i Villa Olivia av Ulla och hennes man Tore som jag också känner från förr. Så många skratt… så många ”minns du”…och visst mindes vi…. men vi berättade inte om allt… i alla fall inte så våra respektive hörde… vi hade kunnat babbla på mycket mer och det hoppas jag vi får tillfälle till framåt i livet – nu när vi hittat varann igen, nu i mogen ålder.


 

vi gillar båda att fotografera....


Ulla har liksom jag projekt som hon brinner för, hon älskar att kombinera vandring med konsert och gärna med lite andliga förtecken, gärna i kyrkorummet som lämpar sig för både eftertanke, umgänge och musik. Fantastiska Ulla, läs om hennes projekt här:

http://hittahem.net/?page_id=8

 

 

 

Tore myser mest, finns runt omkring och stöttar sin fru i alla lägen…