Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Att ta vara på nuet....

Posted 16 7 13


Vinterbild med snö på bergskedjan

På sommaren när det är som varmast tänker jag ofta på hur behagligt här är på vintern och på vintern längtar jag till sommaren då jag får kasta mig i havets vågor….

Dessemellan försöker jag ta vara på nuet, jag tycker jag blir bättre på det ju äldre jag blir, jag försöker att inte bekymrar mig så mycket om morgondagen och anstränger mig att inte fastna med tanken i det som varit, jag tar vara på stunden. Kanske har insikten och förmågan mognat fram på grund av att vi lämnade storstadens stressiga jobb för att förverkliga vår livsdröm – ett liv på landet i ett varmare klimat. Ett liv med tid för reflektion och återhämtning, ett liv med en meningsfull sysselsättning som ger oss den hälsosamma olivoljan och de goda oliverna och välbehövligt kroppsarbete får vi på köpet.
Just nu är det sommar i olivlunden och marken är halmgul av alla växter och örter som nu torra som fnöske ligger under olivträden.


Än så länge har denna sommar temperaturmässigt varit ovanligt vänlig mot oss, det går att vara utomhus hela dagen utan att försmäkta, termometern ligger oftast på ca 30-32 varma grader dagtid – det är helt OK, vi har dessutom en skönt svalkande vind, och ett turkosblått hav att njuta av, skulle det komma att bli varmare så tar vi det då, det är inget jag bekymrar mig om nu – nu är nu och se’n är se’n.


 

Vi går "i väntans tider", syster och svåger kommer alldeles snart och hälsar på, om några månader far jag till min familj i USA – jag gläds åt detta redan nu. Innan USA-resan kommer fler nära och kära samt vänner från förr, somliga får vi rå om riktigt länge, andra en kortare tid, det viktiga är att de kommer till oss, att vi får träffas och att vi alla får en fin upplevelse under den tid de är här.

 


Vi känner oss så lyckligt lottade....