Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Äntligen II

Posted 15 2 09

Nån som minns vad "Äntligen" stod för senast rubriken förekom i denna blogg?
Alldeles riktigt - "Äntligen I" var rubriken den 10 april detta år - det var då vårt bygglov beviljades och den 11 april kantades hela lilla byvägen av köandes betongbilar - alla ivriga att tömma sin last i Villa Olivias "fötter".
Nu är det tack och lov dags för rubriken "Äntligen II" - det verkar som om löftet att vi skulle kunna få tillgång till våra studios i vårt hus skulle kunna hållas denna gång, jag har tappat räkningen för vilken gång i ordningen vi blivit lovade tillträde - men nu ser det faktiskt ut som om löftet skulle kunna infrias. Tillträdesdag den 16e februari 2009 - det låter som musik i mina öron... 16e februari 2009....säg det långsamt och lite försiktigt - inte för högt...och lyssna...visst låter det som musik?

Jag vet inte om jag vågar sätta datumet för "Äntligen III" - tillträde till hela Villa Oliva på pränt....man blir så grymt besviken om de missbedömer ännu en gång... men OK då - håll utkik kring den 16 mars detta år (lika bra att tillägga att det faktiskt är tänkt detta år) då KAN det bli verklighet ÄNTLIGEN!!! DÅ - om inget oförutsett inträffar -då KAN det bli så att vi kan få tillgång till HELA VILLA OLIVIA!!!


Status just nu:

Bilden visar Takis, kökssnickaren, som är i full färd att ta sig genom lervällingen med ett av våra köksskåp på ryggen. Det måste bäras hela vägen ner från hans lilla lastbil anda upp på plan 2. Infartsvägen, är efter senaste uppgrävningen då vatten- och elledning grävdes ner, "snorhal". Inget fordon förutom de med fyrhjulsrift kan ta sig upp till vägen från huset, ner går bra - men upp...Köksskåpen är många - så Takis fick minsann sin dagliga dos av styrketräning...


Takis är både duktig, glad och tjänstvillig. Det verkar som om allt ska komma på plats enligt våra tankar och det blir i så fall ett både praktiskt och trevligt kök. Gott om utrymme för saker och ting, lagom stort och placerat så att man har utiskt över infartsvägen till huset, väl integrerat med matplats och vardagsrum och närhet till uteplatsen plan 2 genom stora skjutdörrar i glas. Helt perfekt tycker vi.


När vi kom till tomten idag på förmiddagen var en liten dam där och storstädade ena studion. Alla har vi väl någon gång blivit bekanta med hur hantverkare kan ställa till det när de arbetar. De är på något vis vana vid att den kommer någon flyhänt person (oftast en dam) som tar rätt på allt de slänger och ställer till omkring sig, cigarettpaket, avklippta sladdstumpar, grus, betongfläckar, målarfärg, plastpåsar och tomma kaffemuggar...jaaa - "you name it". Hantverkarna hann också med att utföra sitt jobb och det är vi naturligtvis tacksamma för, det gör att vi nu kan börja använda våra studios.
Innan elen är inkopplad kan vi inte övernatta där, vi har just nu kalla nätter, bara några få plusgrader. MEN vi kan använda utrymmena t ex för att byta om från rena kläder till arbetskläder, vi kan gå in om det börjar ösregna, vi kan ta med oss lunchmat och äta inomhus, vi kan börja förvara våra tillhörigheter där, vi kan använda toaletterna...ja, fördelarna är många OCH framför allt, vi kan stänga en egen dörr om oss.

Allt är i stort sett förberett för tillträdet i morgon, utom att vi saknar såväl el som varmvatten. Miniköken är på plats, garderober likaså, kylskåpen kommer i morgon, allt funkar i toa/dushrummen MEN som sagt, el saknas ännu. Det är lite osäkert när vi får elen inkopplad - det beror på Elverket (såklart) - man vet aldrig med dem här i Grekland ...tydligen.

Snart behöver vi inte åka från Villa Olivia varje dag när vi helst av allt vill stanna kvar och bara njuta av allt det vackra, få stanna kvar och lyssna till vågornas rytmiska ljud och uppleva lugnet i omgivningen.