Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Äntligen....kan det vara äntligen fyra...?

Posted 2 6 09
Vi har upplevt så många Äntligen under de senaste 2 åren att vi tappat räkningen.

Nu kan man i alla fall Äntligen gå på belagd yta ända från tomtgränsen in i huset, en enorm fördel vid blöt väderlek vet alla som byggt hus.
Jag har även tappat räkningen på antalet skor som har förpassats till soptunnan under byggnationstiden, men det är smällar man får ta.... 
 

Nedan bild är tagen just när arbetet med muren påbörjats. Inte kan man tro att stenhögen ska kunna förvandlas till en fin mur?


Vi har fått tag på duktiga murare även denna gång, de jobbade ihärdigt varje dag, trots att det varit ganska varmt, det verkade inte bekomma dem särskilt mycket, de var noga med att ta täta vattenpauser under något av olivträden vilket var mycket klokt. Det är lätt att bli både yr och trött av att arbeta i direkt solsken i temperaturer upp emot 30 grader.


Utsikt från vårt köksfönster, arbetet i full gång.

Här kan man se att muren börjar närma sig färdigt skickEn stenlagd gång leder fram till Villa Olivias huvudentré, gången fortsätter runt husknuten och ramar in olivträden så snyggt.


Muren på plats och gången fram till huset är grusad och fin, hela 9 kbm grus har "handkärrats" ut av maken, han har aldrig varit så vältränad som nu...
Härmed har vi införskaffat vårt livs längsta soffa, 60 cm hög, 40 cm bred och hela 25 m lång, den kommer också att ha belysning längs med framkanten utmed gången ned mot entrén, kan vara tacksamt - här är kvällarna mörka och vid denna tid på året även ljuvligt ljumna....

Nu vidtar nästa stadie i vårt stora projekt "Villa Olivia" - att skapa en vacker utemiljö med växter kring huset. Grundtanken är att det ska få förbli ett hus i en olivlund med inslag av allehanda växter som trivs i detta klimat och som passar in i miljön. Den mesta inspirationen får vi från andra trädgårdar i vår omgivning, trivs växterna hos grannen finns stora chanser att de trivs även hos oss.

Vi väntar gäster i Villa Olivia - barnen är på väg hit - det allra största ÄNTLIGEN i vår tillvaro på mycket länge.