Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Äntligen REGN!

Posted 25 8 09
 
Min blogg har inte varit så livaktig denna augusti, det beror helt enkelt på att jag inte haft varken inspiration eller skrivarlust. Men så plingar datorn till....vännen från Stockholm, hennes e-mail med den lite besvikna, konstaterande kommentaren fick mig att tänka till lite…vad är det som hänt och händer…?
 
Jo - idag tisdag den 25 augusti är en stor dag, vi har fått regn…REGN…ja, Du läser faktiskt rätt! REGN! Det första regnet sedan maj månad - ett välsignat regn…ett fint, fint regn, som det allra finaste vårregn. Naturen liksom stannade upp ett litet tag och undrade vad som stod på….allt som växer sög i sig, jag tror lika mycket genom bladen och stammen som genom rötterna i marken, syrsorna slutade spela, vinden upphörde  att susa i olivträden…vågorna från havet tystade en liten stund, luften kändes och doftade annorlunda och det regnade ett fint, fint regn – det regnade säkert en dryg timma! Hela naturen är nyduschad - kan ni fatta det uppe i Svedala att man kan gilla att det regnar??
 
Några färska regnvåta bilder -först och viktigast av allt - OLIVERNA - de fick ett uppfräschande bad, nedan bild visar oljeoliver


Även ätoliverna fick sitt

 
liksom rosorna
 
och auberginerna
 
Judasträdets blad spar på sina droppar och låter dem sjunka in allteftersom
 
 
Undras om de hann plocka in bläckfiskarna jag såg hänga på tork utanför fiskrestaurangen i Koroni vid mitt besök i förmiddags?
 
Oktober lär vara den bästa månaden att fånga bläckfisk, då smakar den som bäst – jag som älskar bläckfisk ……när det blir dags måste jag fråga Adonía – hon vet var och när de fiskare går iland som säljer bläckfisk på kajen. Nedan fiskargubbe erbjuder andra fiskar än bläckfisk - men i oktober har han säkert bläckfisk i sina korgar.
 
 
 
I hamnen i Koroni kan man köpa de allra mest pinfärska fiskar som Medelhavet har att erbjuda.
 
Jo, en sak till – torget i Charkopió är snart klart – torget är alldeles plant och fint, det har fått en refug och man håller på att lägga sista markstenarna på det som jag hoppas ska bli ett alternativ till gubbdagiset på andra sidan kvarteret – en liten chick uteservering…undras om jag får rätt?