Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Bönor och bacon

Posted 3 6 08
Kära bloggläsare, ni är kanske jättespända på att höra hur det gått med elledningen? Om de bestämt sig för vilken måndag de tänkte sig hit eller om de rentav varit här redan. Det har de – varit här alltså. Igår hörde vi det välbekanta ljudet från Dimitris motorcykel vid halv nio på morgonen, strax därefter kom en bil. Kurt gick efter en liten stund ner på tomten för att se vad som ”stod på” – jag bestämde mig för att ”stanna kvar i stugan” avsluta frukostkaffet och diska den lilla frukostdisken.
Efter 5 minuter kom Kurt tillbaka, såg lite moloken ut…- Var det nå’t speciellt? undrade jag. - Det var elverket och det var redan gjort när jag kom ner….de hade redan markerat var nya el-stolpen skulle stå.

VAR DET REDAN GJORT?? Hjärtat nästan hoppade ur bröstet på mig. Hade de satt stolpen så att vi skulle få elledningarna mitt framför altanen på plan två??? Nej, sa han och skrattade, de tänker dra den bakom huset och sätta stolpen där vi vill ha den, i gränsen mellan vår och grannens tomt.Gissa om vi kan pricka av ännu en stor sak som gått vår väg? Skrämda som vi var av folk som sagt till oss att  ”Ja, se elgubbarna – dom sätter stolparna precis hur som helst –här tänker man inte som vi gör, utsikt – vaddå utsikt, ska du ha nå’n el eller?”. För oss är det värt jättemycket att ha en fri utsikt mot havet utan störande elledningar, som dessutom LÅTER när det blåser, de tjuter...
Vi gladde oss åt det hela dagen igår och när kvällen kom så firade vi med en flaska ryskt ”bubbel” som vi fått av goda vänner på Mani-halvön här rakt över Messinabukten. Den smakade riktigt bra i den svala sommarkvällen, sen gick vi tillbaka in i huset och käkade bönor och bacon till middag. Åter till verkligheten!


Idag är våra kära albaner här och river ner ställningen som har hållit uppe taket på plan ett under betongens torktid. Vi slås av hur mycket större ytan verkar när alla stöttor och tvärslåar kommer bort, det blir nog riktigt bra! Men yttertrappan blev inte sådan som vi tänkt oss, måste ta ett snack med svenska byggledarna om det, den är varken enligt överenskommelse eller ritning. Hur ska detta sluta?? Nu börjar kanske en ny rysare?


Kära bloggläsare, det stundar fler förändringar. Vi måste flytta från huset som varit vår bostad sedan i november 2007, det är uthyrt till turister från och med den 12 juni och kommer så att vara under hela högsäsongen härnere, alltså till och med augusti månad. Vi kommer att flytta in i en liten studio inne i Koroni, den är redan bokad och klar för oss. Vi tycker naturligtvis att det är trist att behöva lämna vår nuvarande bostad som ligger så bekvämt nära byggplatsen, men det är inget vi kan göra något åt, vi visste att denna gräns fanns från början. Vad vi inte visste var att bygget skulle bli så försenat. Men vi har en liten plan…mer om detta senare.
Flytten för även med sig att  vår fasta telefonlina försvinner. Internet kommer vi åt via internetcafé nära oss inne i Koroni, men det blir svårt med telefonsamtalen, mobil telefoni är inget alternativ för oss, det kostar jättemycket i Grekland. Vi får se hur vi kan lösa detta, allt brukar ordna sig på något sätt. Så här ser bygget ut just i denna minut:  inga förändringar kan ske på plan två innan man flyttat elledningen, den återstående pelarens placering är för nära ledningen för att kunna färdigställas. I detta första skede var chefen ute och markerade var nya elstolpen skulle stå, sen kommer arbetarna och verkställer, undrar bara när…..