Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Bra???

Posted 9 5 13


Finns det någon under 40 år som vet vad detta är?


Idag är jag smått irriterad!!!

Vi skulle få lite pengar tillbaka på en försäkring som vi just avslutat här i Grekland. Bra – jag informerar om konto nr till vår grekiska bank och e-mailar till min eminente grekiska försäkringskontakt att det går bra att sätta in pengarna där.

Bra - här går jag och tror att det skulle funka bra. Nä så enkelt kan det aldrig bli i detta underbara land.

Det kommer att skickas en check med en kurir i bil hit till vårt hus. Han/hon kommer att köra från Pyrgos som ligger ca 3 timmar härifrån och de kan inte tala om för mig NÄR kuriren kommer – bara ATT den kommer i morgon. 

”Men det är inga problem, kuriren har era telefonnummer så det kommer att gå bra” säger min försäkringskontakt.

Bra?? För dem kanske….trodde de att jag tänkt gå här runt huset hela dagen, jag kanske till och med hade planerat något annat för morgondagen….? Vad hjälper det om de har mina telefonnummer om jag inte planerat att vara hemma?

Och nu till det som gör mig mest upprörd, att man ska köra en bil SEX timmar för att överlämna ett kuvert med en check i till mig??? För att jag ska ta emot den och färdas ytterligare TRE timmar på vägen för att hämta ut pengarna på försäkringsbolagets bank och gå till min bank för att sätta in pengarna där. Inte bara det…!!! alltså VET någon hur köerna ser ut när man kommer in på ett bankkontor i Kalamata?Här har vi ytterligare två timmar som vi måste förstöra på något så urbota dumt som att ta ut och sätta in pengar på bank som går hur lätt som helst att administrera via internet.

Kan någon tala om för mig vad detta kan bero på??? Kom inte och skyll på att det är greksikt - jag talar om ett stort internatonellt försäkringsbolag

Det som retar mig allra mest det är den totala omedvetenhet man har omkring oplanerad och onödig bilköring, hur mycket utsläpp blir det i vår känsliga miljö av en bil som har kört nio timmar HELT i onödan?

Och jag är antagligen inte försäkringsbolagets enda kund…vi har våra försäkringar hos ett stort globalt välrenommerat bolag, så det är många kunder det handlar om. Ett enormt slöseri med folks pengar, tid och framför allt vår miljö.  

Summan på checken är så blygsam att den inte ens kommer att motsvara kostnaden för en kurir att leverera den!!! det är ju deras problem i och för sig…. försäkringsbolaget står ju för kurirkostnaden.
Inte undra på att försäkringar är dyra och miljön går åt helskotta när det sköts på detta sätt.

Annars är här lika underbart här som vanligt. Vi har fått ett uppfriskande regn och temperaturen har sjunkit från 35 till 25 över natten. Natur, djur och människor njuter av det sköna vädret och för mig innebär det att det går snabbare att lugna ner mig i det lite svalare vädret.