Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Cirkeln är sluten

Posted 19 6 10
 
Grinden till Villa Olivia och vår olivlund har kommit på plats – cirkeln är sluten.
 
Vi har gjort många tillbakablickar den senaste tiden, tänkt på att det faktiskt är drygt två och ett halvt år sedan vi kom hit ner i slutet av november 2007. SÅ mycket har hänt, SÅ mycket har förändrats i vårt liv, SÅ mycket har blivit så bra, SÅ mycket är roligt och trevligt, SÅ många härliga, mysiga och trevliga människor vi mött (med några få undantag), SÅ mycket var väldigt kämpigt under själva byggnationen, men nu skördar vi frukterna av alla våra beslut, allt planerande och alla våra ansträngningar. Nu är det mesta klart – projekt Villa Olivia är i hamn – cirkeln är sluten.
 
Vårt hus står redo för familj och vänner och för alla andra som vill gästa oss. Nya vänner får vi hela tiden, våra gäster trivs bra här hos oss och många förlänger sin vistelse med de antal dagar de kan avvara innan flygresan eller bilresan hem igen.
 
Värmen har kommit till området, och den har kommit med besked. Det är tidigt på säsongen att ha +40 grader som vi mätte upp en dallrande eftermiddag under veckan som passerat. Nu är det något lägre temperaturer, men fortfarande har vi dryga +35. Vattnet i havet börjar bli varmt även för badkrukor, vi har en här just nu – han har vågat sig i till knäna i det 23-24 gradiga vattnet – inte illa.
Här är full sommar, all markvegetation är halmgul av torkan utom där man vattnar. Vi ser att en del greker har lagt sig till med utlänningarnas vanor att ha en grön gräsmatteplätt nära huset, kring Villa Olivia finns inga gräsmattor, men vi har bevattning på våra växter så lite blomsterfägring finns kring huset. Och så har vi ju förstås alla olivträden, de står fräscht gröna och vi konstaterar att det blir en god olivskörd detta år.
I våra grönsaksland växer det så det knakar och vi hinner inte med att äta alla bönor och zucchini som precis börjat "gå till"....och mer är på gång. I år verkar det bli ett melonår, det kommer många fler plantor än de fyra vi planterat, kan det bero på att vi lagt kompost som jordförbättrare och att vi åt många meloner förra året...?


Det bara kryllar av meloner......och
 
.....också av katter - vi har fortfarande alla Ullas kattungar kvar, men det börjar bli dags för leverans av de två som är borttingade, det är svårt att tänka sig att två av dem inte ska vara kvar här i vår trädgård. Vilka ska det bli…? Det måste nog bli de två som är mest tama, de som sitter stilla när vi närmar oss och låter oss stryka dem över ryggen, de belönar oss med sitt spinnande och sitt kattungekurr.
Kattungarna klättar i olivträden, de hoppar och skuttar och leker med varann, det är en fröjd att se vilken energi de har. De slår med tassarna åt blommorna och bladen i mina hibiskusar så de börjar se rent flintskalliga ut och syrenen har de lyckats riva loss en gren i….
De är som mest aktiva morgon och kväll, de tar siesta i värmen precis som vi gör ibland. Ulla är en mycket god mor och hon låter dem ff dia några gånger per dag. Hon lär dem också att jaga och hon hutar åt dem med ett kattvrål och en dask med tassen när de inte vill sluta att bita henne i svansen.
 

Framgår vaksamheten i hennes ögon när vi närmar oss med kameran, det är lite tigrinna i de ögonen - eller hur?
 
 
Det är mycket nu med alla som besöker oss och allt annat vi har omkring oss så jag tror att bloggen kanske kommer att uppdateras lite mer sparsamt nu under sommarmånaderna. Men det är inte alls säkert att det blir så, inspirationen kanske infinner sig ännu mer och bloggarna fortsätter att komma i samma takt som tidigare.
 
Håll kollen på bloggen - hoppas ni får en skön semester och en härlig sommar!