Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Citronpaj och gäster

Posted 3 5 15


Anne och Urban från Bergen i Norge gillar Villa Olivia, de gillar också citronpaj. Jag förstod det när Anne fastnade med blicken vid kökets citronkorg som alltid är mer eller mindre full av citroner och erbjöd sig att baka något smarrigt till eftermiddagsfikat.
Vi är ju lite bortskämda med citroner nu sedan Villa Antika kom i vår ägo, ett stort fint citronträd  växer i den lilla trädgården och vi fyller på vår citronkorg hela tiden.

"Jag gör gärna en citronpaj" erbjöd sig Anne - sagt och gjort - hon var snart i full färd med tillverkningen.Receptet hade hon så behändigt med sig i "Paddan"Några minuter senare hade hon mixat ihop smör med mjöl och lite socker....jag kom lite finkänsligt med förslaget att bya ut smöret mot olivolja, men se det ville hon inte.

"Till citronpaj ska det vara smör" fick jag veta.
Jag vet vem som ska göra en test med olivolja nästa gång vi blir sugna på citronpaj.Det vispades och mixtrades och snart hade ugnen fått upp rätta värmen och gräddningen kunde påbörjas.35 minuter senare kunde vi lyfta ut dessa perfekta citronpajer ur ugnen. Jag kan intyga att de var fantastiskt goda. Här kommer receptet:Nu har vi nya gäster och idag tog vi en vandringstur till torget i grannbyn, söndagar är det grönsaksmarknad där och vädret var alldeles lagom varmt för en långpromenadEn get längs vägen undrade vad vi var för filurer som passerade hennes frukostbordGlada gäster med torgkorgen som fylldes meda allehanda läckerheter.
Inte bara våra studios har gäster, även det stora Kalamataolivträdet har besökare, alldeles flygfärdiga små....ja vad kan det vara för fågelart? Talgoxe? Nån som vet...? I alla fall är de uppfödda i grenklykan där de sitter....undrar om Ulla varit framme för nu sitter det inga fågelungar där längre, kan vara Lurven också....Senaste nytt om muren.....jo den är nästan klar, en dag till så....Utsikt mot grannens trädgård bakom Villa Antika....inte är vi så speciellt ledsna över att grannen har så fina rosor som så perfekt tittar upp över balkongkanten. Grannen bor i Aten men kommer ner till sin lilla trädgård då och då för att sköta om det som växer där. Med ett avstånd på 30 mil till sin trädgård....då är man verkligen trädgårdsentusiast.