Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

De hänger lite överallt....

Posted 9 12 15
.......olivsäckarna alltså......34 olivsäckar hänger på tork på soliga ställen på träden i olivlunden.
Denna bild får symbolisera läget här just nu. Snart är det tredje söndagen i advent och inte en adventspinal har fått komma fram. Kan helt enkelt inte förmå mig till att plocka ner adventsprylarna från loftet detta år. Här är fortarande full sommar med temperaturer king 20graders strecket varje dag. Tänk tanken att ha varit ute i olivlunden i shorts och kortärmat och komma in i huset till adventsljus, luciatåg och pepparkakor - det blir helt fel. Julstämningen denna gång får symboliseras av bilden ovan, kan du se julstjärnan bakom olivträdet - det är adventsläget här just nu.Några änglar, julkulor eller tomtar har vi inte hängt upp heller, däremot har vi orangea julkulor i apelsinträdet, utöver olivsäcken som hänger där på tork.

Det blev ett lättvindigt efterarbete med olivsäckarna detta år. Det är första året  jag inte behöver tvätta säckar. Visserligen är det ett väldigt skönt jobb, man står i solskenet utomhus med vattenbalja och olivtvål och sköljer upp olivsäckarna och hänger upp dem i olivträdens grenar på tork. I år behövdes inte det, marken var helt torr vid skörden - säckarna är alldeles rena från jord och lera som annars är det vanliga, de är bara lite fuktiga - det är därför de hänger på tork.Några timmar efter det att vi avslutat olivskörden igår pressades vår olivolja. Årets Halleluja Moment!

Detta år är oljan inte så pepprig - den fick mogna fram fint på träden, det innebär en lite mer fruktig och mild smak....doften är som nyslaget gräs med inslag av jorddoft som när det nyss regnat, kan inte riktigt beskrivas med ord.....den
måste upplevas....