Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Det går långsamt framåt

Posted 3 9 08


Men ibland har det bråttom, t ex när de kommer med stora betongbilar eller med andra transporter till huset. Ibland går de hårt åt våra olivträd. En tröst är att träden är otroligt livskraftiga och det bildas en hyggligt kraftig gren inom bara några år.
Bygget går framåt om än långsamt. Igår gick vi husrunda med byggare + rörmokare för att fastställa placering av vatten o avlopp. I min skalle pågår nu köksplaneringen för fullt och i eftermiddag ska vi träffa snickaren för att få se materialprov, det lutar åt ek i luckor o fronter.
Eftersom alla väggar nu är färdigmurade, kan man gå omkring i husets alla rum och vi känner att det blir till och med över förväntan. Det blir SÅÅ bra, vackert och trivsamt. Det är en otrolig känsla att få vara med vid hela denna process, från första penndraget på ett rutat kollegieblock till färdig ritning och "snart" färdigt hus. Vi är så otåliga att få komma in nu. Vi var i lokalen där vårt bohag är magasinerat tidigare idag och tittade på alla kartonger och kände på soffan och klappade lite på sängen. Tänk, det är snart ett år sedan vi kom ner hit och ännu har vi inte ens kommit in i gästlägenheten som vi skulle fått tillgång till  senast den 15 juni.
Det går precis ingen nöd på oss, det är fortfarande högsommar, varmt o skönt, ljuvliga morgnar och lagom svala kvällar. Stränderna är tillbaka till junibefolkning, alla turister och semesterfirare har åkt hem, det är nästan som att ha en egen strand igen. Vi badar varje dag och läser eller tar en promenad på stranden medans baddräkten torkar.
Och snart tittar havskköldpaddorna ut ur sina sandbon...hoppas vi kan få tillfälle att se när något av de 30 bona kläcks.