Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Det handlar om HOPP

Posted 20 2 12
Det enda vi HOPPAR över här är vattendrag och en annan grej vi definitivt INTE HOPPAR över är semlor. För mig som fd medlem i Svenska Semleakademien, avd ”Kistakontoret”, är semlor ett måste varje år, hur onyttiga de än må vara.

Mumsfilibabba!

Efter semlor behöver man röra på sig - i lördags var det vandringsdag. Denna lördag blev vandringen äntligen av – vädret höll sig fritt från regn hela dagen, allt enligt mina förhoppningar. Även denna gång vandrade vi i våra omgivningar, utgångspunkt Nea Koroni, lunchpaus i vackra byn Loggá och åter Nea Koroni via Neradzia, denna gång  blev vandringsturen 1,3 mil.
Elva glada damer och en munter man traskade iväg i den tidiga och ännu något kyliga förmiddagen. Det var svårt att veta hur man skulle klä sig, jag valde mellan tjocka, varma jackan och vindjackan med tunn ylletröja, det blev det sistnämnda. I ryggsäcken packade jag ner, förutom vatten + lunchsalladen (ingen semla), en yllehalsduk och ett par handskar, dock med HOPP om att dessa inte skulle behöva komma till användning. Det behövdes inte heller - accessoarerna blev kvar i ryggan.


Så grönt....och så vitt av snö på bergstopparna...


Alltid lika spännande att se vad som väntar runt kröken....


Till salu...?


Vem skulle inte vilja sätta händerna i detta renoveringsprojekt....?
Ett litet vattendrag är väl inget hinder för tuffa damer, här var det bara att ta kängor och strumpor i handen och vada/HOPPA över det lilla vattendraget. De som inte fixade att vada hamnade i vattenfallet:


men det var det ingen som gjorde.....

Lunch i solen i den lilla trevliga grannbyn Loggá.
Vi passerade flera blommande mandelträd...de har just börjat spricka ut här.


Passerade även detta enormt stora olivträd....vågar inte ens gissa åldern.


Många sätter i dessa tider sitt HOPP till våren, så även vi detta nådens år 2012. Det har varit en urtrist januari/februari, så mycket regn och ganska mycket blåst. Nu ser vi ett annat väderläge, det känns lite avvaktande ännu, men jag HOPPAS att väderspåmännen har rätt och att vi får den nu utlovade första riktiga vårhelgen till helgen som kommer. De spår sol och +16….det brukar betyda några grader varmare hos oss.

Då HOPPAS jag kunna få strosa runt i olivlunden och göra det jag vill när dagarna är sådär sköna, planera lite för nyinköp och omflyttningar, putsa till och klippa ner de växter som fått skador efter våra vinterstormar, ge de krukväxter som nu ligger i startgroparna för att börja växa till sig lite nytillskott i form av frisk och näringsrik jord. HOPPAS att både förmiddagskaffet och lunchen kan serveras utomhus.


En del frön har jag redan sått, nu är de dags för de på bilden att komma i jorden. Jag såg att salladen har visat upp sina första små blad, jag HOPPAS de växer till sig snabbt och blir ett gott komplement till den vildväxande hortan i mina kommande vårsallader.


Nytt HOPP för landet...


HOPPAS att få se ljusare moln över Akropolis framöver...

Till sist vill jag säga att jag HOPPAS jag att allt kommer att bli bra för Grekland och dess folk som just nu genomlever en av sina genom historien många, svåra perioder. Jag HOPPAS att allt ska bli bra för mina nyfunna vänner och att de som så önskar ska kunna stanna kvar i sitt hemland och inte tvingas emigrera för att finna sin försörjning.

Det är många, många greker som gett sig av redan, landet sägs genomgå en ”brain drain”. Jag HOPPAS att de som nu väljer att utvandra från Grekland i sinom tid kan komma tillbaka fullproppade med ny inspiration och användbara erfarenheter, fyllda av HOPP inför framtiden och jag HOPPAS de får möjlighet att påverka sin tillvaro så att landet kan komma på fötter igen.


Vännen Adonía och jag