Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Det handlar om SURF

Posted 19 5 12

När jag växte upp stod SURF för något helt annat än det gör idag. Visserligen har båda betydelserna något "skumt" över sig, men skum av helt olika slag. När jag var liten hade min mor ofta detta skum på sina armar, dvs mina första år i livet - sen inköptes tvättmaskin. När skummet var kring mors armar höll hon på med handtvätt och använde sig av tvättmedlet SURF.Lånad bild från min barndoms årtionde, 50-talet. Så här såg Surfpaketet ut:


Idag står surf för något helt annat, t ex kan man surfa på nätet, det kan ibland också vara "något skumt" så se upp! - läste just idag en artikel på Aftonbladets hemsida som handlade om "pfishing" eller "nätfiske". En företeelse som handlar om att oärliga personer är ute och försöker fiska fram - locka ur Dig - Dina kontokortsuppgifter eller bankkonto, jag säger bara det - var försiktig med att lämna ut sådana uppgifter. Inget seriöst företag eller seriös bank kommunicerar med sina kunder på nätet om sådana känsliga uppgifter.

Surf på nätet behöver inte vara nå't skumt, för mig har det öppnat en hel värld. Jag kan lätt kommunicera med familj och vänner som ofta är spridda över vårt jordklot, charter i Spanien, just landat i Grekland eller på hotellrum i Dakka, Bangla Desh - alltid lika nära tack vare surf-nätet.

Ett annat betydligt mer våg-halsigt sätt att surfa på kommer det att handla om nu, att "surfa på vågorna". Det enda som är skumt med det är skummet som vågorna bildar....

Igår var en väldigt blåsig dag här i södra Messinien, vi tog oss en tur till lovartsidan, dvs västkusten och besökte Voidokilia, eller "Hästskobukten" som många känner den som. Tänk att naturens alldeles egna hand kan skapa något så perfekt.....
Det blåste säkert 12-15 m/s och det tryckte på ordentligt med vågor in i bukten. Njut av bilderna som vi tog vid vårt stormiga besök i Voidokilia - ett betydligt fräschare sätt att surfa på än att bedriva nätfiske.


Enda damen i gänget.

Höjer man blicken från vattenspegeln och ev surfare kan man se konturerna av den gamla borgen som ligger högt upp på klippan ovan hästskobukten, jag hoppas få klättra upp där lite senare i sommar tillsammans med mina barnbarnspojkar.
"Farmor bor nära en riktig riddarborg och vi klättade ända upp",
Det blir spännande att berätta om det när de kommer tillbaka hem till sina kamrater i New Jersey, USA.


Den gamla borgen ligger på höjden på den bortre delen av buktens båda "armar", det finns en naturstig man kan använda sig av, det blir en spännande grej att klättra upp där....och lite mer överkomlig för mig än makens planer på att klättra upp på Elias-toppen här rakt över Messinska bukten, 2 407 möh. Jag önskar honom och klätterkompisen Sune lycka till denna sommar och ägnar mig åt något mer jordnära, t ex olivoljemuséet i Sparta.