Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

En stor hög med sten....

Posted 22 4 15
Vi tycker vi har väntat rysligt länge på att få omgärda vårt hus i grannbyn - att få stänga till om Villa Antika med vacker stenmur och grind har länge stått högt upp på önskelistan.

Vintern har varit lång och blöt....det tog tid att torka upp så pass att en tung lastbil kunde komma fram för att tippa av stenarna som ska bli mur. Det skulle mätas och designas, tänkas till om grindstorlek och mätas igen, vilken typ av sten skulle det vara? Stenarbetarna och murarna skulle bokas upp, allt koordinerat och välordnat av vår projektledare....nu var det äntligen dags.En stark man kom och grävde en 50 cm djup ränna som här försetts med betong för att bära upp mur och grindstolpar. Det gjordes i förrgår och igår fylldes rännan med betong.Idag kom lastbilen som backades ner i den trånga gränden utmed huset för att sedan kunna tippa av stenbumlingarna på tomten.Vi var lite oroliga ett tag att balkongen skulle skadas....vi fick ropa "OOOPPPPAAAA" vid ett tillfälle.....då körde föraren framåt en liten bit och väjde sedan undan för balkongen.
Stenbilen ser ut att ha tjänstgjort många år....undrar hur många ton sten den bilen transporterat här i trakten...? Bra gick det i alla fall.Ni skulle hört (och känt) dundret i marken när stenarna tippades av, grannen tittade yrvaket ut genom fönstret och undrade vad som stod på....

"-Det är lugnt - du kan somna om...vi tippar lite sten här bara...."

Nu ligger stenarna prydligt på plats på tomten och inväntar stenarbetarna som kommer i morgon. Då ska de stora blocken hackas upp i mer hanterbara storlekar och därefter ska det mätas och muras....nu blir det spännande att se om allt blir som vi tänkt.

JO! - den där växten ja.....
Vi kallar den "Hottentott-fikon" - är det någon som vet dess rätta namn? Den blommar så vackert på stranden nu - vilken färg va'.......