Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

En tur till Kalamata

Posted 8 6 19
för tur har man - om man hör till de lyckliga som nån gång i livet får tillfälle att ta sig en tur till Kalamata. I onsdags hade jag tur, då ville ett par rara svenska tanter som var här på besök och en go' svensk granntant åka till Kalamata och ha mig som guide. Det tackar jag i princip aldrig nej till - Kalamata - staden i mitt hjärta.

Staden är så charmig och kul att strosa omkring i, "Vi vill bara fika, luncha och strosa, inte shoppa" sa tanterna. Nån som tror på det när man ser den är bilden?
Hon blev med skor - den ena tanten, hon hade strosskorna på sig och var väl förberedd på att strosa mycket och länge, men de här läckra små sandalerna kunde hon inte motstå när hon fick syn på dem i skyltfönstret och de fick efter sedvanlig provning följa med hem i ryggsäcken.


Här strosar de vidare.....


Efter ett par timmars ytterligare strosande var det dags att ta den där fikastunden som är så välbehövlig efter all energi man förbrukat under promenaden. Alla beställde olika läckerheter så kunde vi prova flera - bästa fiket för sötsugna i hela Kalamata - rökfritt är det också, vilket är en förutsättning för att jag ska sätta min fot där.


Finaste tantluffardamerna en härlig dag i Kalamata i juni 2019 - en så mysig dag vi hade. Gubben i korgaffären var alldeles salig att han fick vara med på fotot, en inte alltid alldeles självklar sak idag.

Därefter fortsatte färden till den lilla fiskehamnen i Kitriès - utflykternas utflyktsmål. Man kör dit där vägen tar slut och där finns några hus och ett antal fiskebåtar, två små restauranger finns där också.En liten stunds vila i solen innan vi satte oss till bords.


Till bords i väntan på bl a dessa läckerheter:

Intressant sallad med smöra skorpor, apelsin och den lokala Mizithraosten, kapris och tomater, så gott att starta måltiden med.....
Mer läckerheter från köket.....


Ett bord i skuggan.......


Efter en stunds strosande för att "gå ner maten" fiskade granntanten upp detta stora plastskynke ur havet  - det var hennes bidrag för dagen till rörelsen "håll havet rent från plast". Plastskynket förpassades såklart vidare till soptunnan.
Så vackert att vila ögonen i vyn från Kitriès åt Kalamata till.....