Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ett år har gått!

Posted 28 11 08

Först av allt vill jag önska alla mina idoga bloggläsare en
Trevlig Adventshelg!

Här är det inte så mycket som kan kallas advents- eller julstämning. Idag är det mulet och det blåser en mild vind som enligt barometern ska föra med sig regn, så icke ännu. Men tvätten torkar fint...


Som i så många andra länder pyntas även här med juldekorationer och ljus i skyltfönstren, en pyntad julgran såg jag som dekor i en frisersalong jag passerade på mitt besök i Xarakopió idag.

Mitt bidrag till stämningen i huset denna adventshelg består i att baka bullar med mandelmassa och saffran, inget kan avhålla mig från det, inte ens 150 mil från snö och därmed julkänsla. Till och med den snö vi tidigare kunde se på toppen av Taygetosbergen rakt över Messinabukten har smält.
Annas Pepparkakor köptes in under besöket på IKEA, många levande ljus kommer vi att tända, drömmen om en jul i eget hus detta år ligger nedpackad vid sidan av elljusstakarna i förrådet. Men levande ljus är lika vackra var de än står.

Just idag den 28e november är det exakt ett år sedan vi kom hit till Peroulia i Messinien, Grekland. Lite konjak framför brasan i kväll blir den uppmärksamhet detta får, plus en personlig, summerande eftertanke.

Sett i backspegeln har det varit ett OTROLIGT år, både på gott och ont. Mest "på gott " vågar jag nog påstå. Livet här är är helt ljuvligt, klimatmässigt och rent levnadsässigt, vi har mött så många härliga människor och får vi ser fram emot att få tillbringa ännu många år i denna rogivande miljö och snart kunna ta emot våra nära och kära, nuvarande vänner och kommande vänner i Villa Olivia.
Det som stressat och varit en väldigt stor besvikelse för oss är såklart förseningen med husbygget. Sigà..sigà säger man här i Grekland, "så småningom, så småningom" tror vi att det betyder.

Just nu verkar det vara fart på byggplatsen, idag var det tre bilar och säkert dubbelt så många hantverkare på plats. De håller som bäst på att avsluta utetaken över entrén till gästlägenheterna samt altanen plan två. Tegel kommer troligtvis att läggas i eftermiddag och i väntan på leveransen av takteglet har man börjat lägga balkar och reglar på garagetaket.
Några hantverkare stod på ställning längs ytterväggen och slipade fasaden inför målning som kommer att påbörjas framåt.

Full fart - det gillar vi!

Det blir ett kort meddelande denna gång....håller som bäst på och filar på ett inlägg som kommer att handla om.....kika in om ett tag igen så får Du veta....