Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ett monster har flyttat in på vår fönsterbräda!

Posted 18 10 09

Nån som ser vad det är, javisst – det var väl inte så svårt – det är ju en knöl av färsk ingefära.

För nån vecka sen kom en av våra svenska vänner hem till oss med en påse färsk ingefära.
”Kan ni ta hand om de här? sa han. ”Jag är ju inte här hela tiden och jag skulle så gärna vilja se om det går att odla färsk ingefära här i Grekland. Det är ju så bra att använda i matlagningen och finns inte att köpa här i Koroni. Kan ni ta hand om de små knölarna?”
 
 
Så gick det alltså till när vi blev med ingefärsknölar, vi tyckte det var en jättekul idé och blev genast entusiastiska, odlingsintresserade som vi är.
Inte vet jag hur de ska skötas, men vi låter dem bo i ett ljust fönster så länge för att se om det överhuvudtaget är något liv i dem och det verkar det vara. Små knoppar har bildats här o där på knölarna, det ska bli spännande att se om det blir nåt.
 
Jag kommer att fortlöpande lägga ut info på bloggen om hur det går med projekt ingefära. Dels för att det är kul att dela med sig av vad som händer, dels för att kunna få veta om nån av er som läser detta har egna erfarenheter av att odla ingefära – skriv o berätta i så fall. Men mest för att donatorn, Leo, ska kunna surfa in och se sina små knölar och hur de utvecklas, vart han än befinner sig i världen. Tack Leo för ingefärsknölarna, vi ska ta väl hand om dem!


De har fått namn idag, från vänster Inge, Ingeborg och lilla Inga, Monstret Ingemar, Knubbiga Ingela och Lille Ingvar...vi får se om de överlever.

Fortsättning följer...