Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Färgglad vandring med Barbro

Posted 13 5 12

Maj månad…..bara själva orden.....maj månad….minns känslan från Sverige hur härligt maj kunde vara om vädret visade sig från sin bästa sida….mellan hägg och syrén…..bästa tiden på året.

Även här i Messinien är maj månad förknippad med behaglig värme, vacker fågelsång och en färgrik blomstring.

Gul kaktusblomma som ger oss goda kaktusfikon senare i sommar.


Karmosinröd BouganvilleaVit térosBlå blomma...vad kan det vara...ev nån slags Näva...


Pelargonbård i full sol.
Igår var vi elva personer som följde Gill på ännu en vandring i omgivningen, det blev bara dryga milen denna gång och jag måste säga att det räckte till gott och väl. Även om vi startade lite tidigare än vanligt, redan 09.30 så hann det bli ganska varmt frampå dagen och det tar på krafterna. Det var nog vårens sista vandring för min del kändes det som, nu får vi ägna oss åt andra trevligheter under den allra varmaste årstiden, bada och se fram mot höstens vandringar som startar i oktober.
Vi har nu fullt sjå att hålla ordning på våra odlingar t ex, allt verkar växa väldigt bra detta år, undrar om det var för att jag lydde Adonias råd och väntade tills månen stod i tillväxtfas….?

Bjuder här på några färgglada bilder från gårdagens vandring:

Tänk så vackert det kan bli nästan av sig självt, tror inte detta är varken stylat eller speciellt planerat, men ändå så vackert i material och färger.

 

Ett litet kapell kikade vi in i även denna gång, till skillnad från många andra mycket rikt utsmyckade små kapell hade detta ett krusifix i lite mer lågmälda färger och stramare linjer.

 

 

Vi passerade detta föremål – undrar vad det var tänkt som, det var placerat på en grindstolpe, något för belysning eller kanske fontän? Vackra färger i alla fall.En liten envis och stark eldröd Vallmo mitt i väggruset som har fått den allra mest naturliga gödning precis bredvid sig. En liten hälsning från en get kanske?

 

Detta träd står i full blomning och sprider ljuvlig doft just nu, grekerna kallar det för majträd, nån som känner till något annat namn? Vackert är det i alla fall.

 

 

 

 

Inget folk på stranden ännu, vattentemp i Messinska viken +22.

 

 


Lunchpaus, en av vandrarna njuter av utsikten och en stunds vila.


 

Barbro smakar sitt livs första frappé, ett iskaffe som är så typisk för Grekland och mycket uppskattat sommartid av grekerna själva liksom av turistern.

”Smakar som en kall kaffe latte” tyckte Barbro, jag tycker hon har alldeles rätt, en svalkande och uppiggande kaffe latte i sommarvärmen.

 

 

Barbro – en kreativ och stark vandrerska…..det ska bli trevligt att få följa hennes spännande väg framåt, lycka till och välkommen igen!