Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Fönster o dörrar

Posted 21 5 15Villa Antika har äntligen fått sina dörrar, fönster och fönsterluckor monterade på entréplan på nedre plan väntar vi ff på att få det gjort, sigá sigá...så småningom kommer de på plats. För att behålla den genuina karaktären på huset har vi valt träluckor, det känns så rätt för Villa Antika.

Eftersom huset fortfarande är helt öppet i bottenplan och därmed fritt att flytta in för vem som så behagar, har svalorna byggt sig ett litet bo uppe i taketVi låter det lilla välbyggda boet få vara kvar, även om det säkert betyder en hel del städning av golvet framöver, men vi tror det för tur med sig att ett sval-par har valt ut just Villa Antika för sitt bo. Snart överger de boet och då kan vi ta bort det och städa upp ev lämningar.

Jag förälskade mig i en stor sten som kom med stenlasset som skulle bli muren vid huset. Jag bad murarna att spara den stora stenen och sedan bad jag om hjälp att baxa den till ett hörn av trädgården. Vi passade på när det var ovanligt många starka killar på plats.
Var ville jag ha stenen och vilken sida skulle vara upp?
Nu är stenen på plats i ett
hörn av trädgården och jag tror den kommer att stå fint mot de växter som kommer att omge den, dessutom har den perfekt sitthöjd för att slå sig ner på en liten stund.

Trädgården omgärdas på två sidor av nätstängsel, vi valde just det alternativet för att det är lätt att fylla med allehanda klätterväxter. Tanken är att stängslet ska bilda ett "grönt staket", det kommer att gå snabbt - här växer allt så det knakar.