Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Februari

Posted 4 2 19


 

Januari har passerat – den månaden regnade och blåste helt bort, enda positiva är att naturen njuter i fulla drag. Nu är allt regnmättat och naturen sätter full fart. Lika bra att min eländiga ischias passade på att drabba mig som värst just under januari månad, det är bättre nu men inte helt bra.

 

 

Häromdagen tillreddes vårens första nässelsoppa och döm om min förvåning när de sex gamla potatisarna som petades ner i växthuset gav oss sexfalt tillbaka. Nu är det dags att sätta ner några stycken igen för skörd fram i slutet på maj. Drivbänken kan man också börja använda för en tidig frösådd, jag ska börja med ruccola och basilika.

Vi njuter desto mer nu i februari som inledningsvis har bjudit oss på några sköna dagar, så’n fart man får att ta sig ut i olivlunden och pyssla med allt som ska pysslas med. Rensas klippas, planteras om…..ja ni vet…

 

OBS - lånad bild...

Vårt utekök har kommit en bit längre på väg mot färdigställande

 

 

Den bastanta marmorskivan har kommit på plats och marmorleverantören såg till att det blev ett lagom stort hål på rätt ställe så att grillen kunde fällas in. Under grillen kommer att finnas plats för behållare med grillkol och andra attiraljer. Färska kryddor finns inom räckhåll, rosmarin, oregano, timjan, persilja och Basilika…..


Till höger på marmorbänken kommer ett gasolkök att placeras, med plats för gasoltub undertill.

Vi ser fram emot härliga grillkvällar – här får vi alla plats – både våra gäster och vi själva.
Måste bara berätta lite om hönsen också...vår lilla flock om sex hönor och en tupp är så trevlig. Alla är snälla mot varann, speciellt tuppen - han ser verkligen till att flocken mår bra, när hönorna vilar håller han vakt så att de kan sova lugnt under olivträden, när han ser en stor rovfågel hovra i luften varnar han med ett speciellt läte som låter som "gott, gott, gott" och när det vankas mat visar han på så att hönorna får äta - själv håller han sig lite vid sidan, vanligtvis lägger jag en liten extra hög till tuppen för att han är så snäll och omtänksam. Sex ägg per dag får vi nu....mycket omelett blir det.....och aldrig att vi kan äta upp den tuppen.....JO - en sak till, nu kan ni följa ännu ett husbygge under "Ett hus blir till" i rubrikraden ovan. Än så länge är det bara en grop, men om ett år ser det säkert lite annorlunda ut - så spännande att vara med på den resan.....