Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Fest i Kapernaum!

Posted 15 6 14

Många var vi som samlats i den sköna fullmånekvällen för att fira vännen Takis’ 50-årsdag. Förutsättningarna för en härlig fest fanns där, alla glada människor, doften av mat och vin, vacker plats med en bedårande utsikt och två för tillfället inbjudna mycket duktiga musiker

 

 

Den öppna platsen vid sidan av den lilla bykyrkan har blivit platsen för många fina stunder, utflykter med vänner för att begrunda utsikten, påskfirande, paus vid vandringar…...där är magiskt vackert.


Denna kväll hade vi samlats ca 150 personer för att fira en populär kille i vår närhet, Takis är lite av en grekisk filosof – det var Takis som myntade uttrycket vid vår senaste olivskörd som endast blev ca ¼ av en normalskörd – ”Detta år blev fattigt på olivolja men rikt på vänskap” – det innefattade allt som vi hade känt de dagar vi utförde det ansträngande skördearbetet tillsammans. Hårt arbete till ringa resultat men så stor vinst på ett annat plan…

 

vänner....undrar vad de talar om...

Maten som serverades var självklart traditionell grekisk....

 

dvs grekisk sallad, bröd, grillat fläskkött, ”batates ke gigantes” vin av den vanliga lite rödbruna karaktären, allt smakade så gott i den varma försommarkvällen

 


Musikerna underhöll och det var som en kvällkonsert bara det…så duktiga båda, en bouzouki, en gitarr och vacker sång därtill.

 
Så var det dags för paketöppning....

Presenten var lika mycket till Takis nyfunna vän – hästen – som till honom själv, det gick inte att missta sig på hur glad Takis var för sin present….

 

 

Sen började dansen - Takis som dansar som en grekisk gud inledde med sin solodans….

Därefter dansades till långt in på småtimmarna, nära vänner visade Takis sin uppskattning genom att tillägna honom en solodans eller som på bilden genom att sitta i en ring kring dansaren och hylla med taktfast handklappning.

Senare under kvällen dansade man de traditionella danserna i långa rader, ett välkomst-/tacktal hölls av jubilaren och därefter höll en nära vän till honom ett tal på grekiska och därefter på engelska för alla oss engelsktalande som var där. Det är många nationaliteter i den lilla byn och i natten hördes ett glatt sorl på många olika språk….

Stämningsbilder från en genuint bondsk och underbar grekisk fest på landsbygden i en liten by strax utanför Koroni...