Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Fina Fisken....

Posted 28 6 15
Idag gjorde vi en utflykt till en trevlig liten by strax utanför Kalamata. Byn heter Agios Floros och har helt oväntat en mycket fin fiskrestaurang.Restaurangbyggnaden är ganska stor och kan ta emot stora sällskap såsom grekiska bröllop och barndop.Stället heter Romantza och ägarna driver utöver restaurangen sin egen odling av foreller som de serverar med stolthet. Menyn består även av de sedvanliga kötträtterna, men idag var alla sugna på fisk.

De benrädda beställde rökta forellfiléer


De riktigt modiga beställde hel
grillad forell direkt från grillenBåda rätterna serverades med citron, olivolja och färska örter - såååå fräscht och gott...
Nöjda lunchgäster njuter av sin måltid

Man sitter i trädgården under enorma platanträd som ger en mycket behaglig skugga, inte olikt den sköna stämning man kan känna under ett stort svenskt äppelträdMan hör hela tiden ett behagligt porlande ljud från denna vattenkaskadOch även från fiskodlingen som är belägen strax bredvid restaurangen.
Man har gjort en damm "uppströms" och sedan rinner vattnet genom små vattenfall och de olika fiskdammarna och vidare ner till floden som forsätter naturligt genom byn.


Grannfastighet att vila ögonen på

Vi kommer definitivt att åka hit igen när det blir lite svalare. Man kan vandra utmed floden till grannbyn Valira, en liten nätt promenad på dryga milen fram och tillbaka, då har man definitivt gjort sig förtjänt av en fiskmåltid.


Valira

Idag var det alldeles för varmt men en kort promenad på ca 30 minuter orkade vi med för att få igång matsmältningen. Det blir ingen mer mat idag efter den både läckra och rikliga menyn.

Ett besök i Agios Floros och restaurang Romantza kan verkligen rekommenderas...