Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Flyttfåglar

Posted 18 2 09Tidig vår kan man ibland få se dessa imponerande fågelsträck fara genom luften,  de flyger mer eller mindre högt upp och det verkar som om de hela tiden ändrar riktning och formerar sig efter givna signaler, mycket fascinerande att beskåda. När de flyger lågt kan man höra FFFFFFFRRRRRRR.... ett " frasande"  ljud uppstår när denna enorma mängd fåglar svingar sig fram genom luften. Första gången vi hörde ljudet undrade vi vad det var....tills vi fick se denna väldiga fågelflock sväva över oss - man fick en Flash Back till Alfred Hitchkocks skräckfilm "Fåglarna", men de grekiska flyttfåglarna gick inte till anfall...tack och lov.

Vi har ju också sällat oss till gruppen "flyttfåglar" i den bemärkelsen att vår förhoppningsvis sista flytt för att komma in i Villa Olivia startat. Igår hämtade vi hem några sängbottnar som tog väldigt stor plats där vi magasinerar våra möbler. Nu kan vi stuva om bland kartongerna och flytta med oss det vi i första hand behöver för att kunna övernatta i våra studios. Flytten kommer att ske successivt, vartefter vi hinner och får tillgång till huset.

Idag torsdag den 19 februari kl 9.30 kom en av elverkets bilar med en stege på taket och två el-gubbar hoppade ur bilen och började intressera sig för elstolpen i tomtgränsen. kl 11.30 var elen ansluten till Villa Olivia. Så många mer eller mindre otroliga historier man hört om folk som inte får någon el eller får vänta väldigt länge på att få el i Grekland, för oss var det inga problem alls.
Nu kan vi anse att gästlägenheterna är helt klara att tas i bruk, el, vatten och avlopp fungerar - nu börjar det likna ett hem mer och mer. Nu återstår ett annat trevligt moment - att få till trivsamheten i första hand i lägenheterna - få till de "mjuka" värdena skulle man kunna säga.

Det som nu står på tur för byggarna att färdigställa är köket, det är halvfärdigt men förvänas bli klart i helgen eller tidigt nästa vecka. Efter det återstår att montera in garderober i huset och därefter ska Villa Olivia målas ut- och invändigt.  
Marken runt huset ska också återfyllas och planas ut. Sen är Villa Olivia vår helt och hållet.

Då vidtar arbete i egen regi i form av färdigställande av gångar, murar och framfartsväg. Entreprenör för detta arbete är redan vidtalad och offert kommer att lämnas till oss inom den närmsta tiden.

Under gårdagens långpromenad tog jag några bilder som jag gärna vill dela med mig av:


Denna vy möts man av om man går från lilla grannbyn Kombi ner mot vårt Peroulia, påminner nästan om ett vårligt alplandskap, tycker jag.

Jag är fascinerad av gamla, smått förfallna och ibland övergivna hus, tänk om de kunde berätta...Kan inte låta bli att gå lite närmare...Vackert landskap - eller hur?

Vi väntar nu på att få stabil vårvärme i Messinien. Ännu är vädret mycket ostadigt med regn och åska, inatt kom det 35 mm och det mullrade dovt länge, länge...Idag skiner solen från en blå himmel med enstaka vita molntussar och det är ca 15 +grader. I solväggen kommer det lätt upp i +25 MEN det är en isande nordanvind på säkert 10-12 m/s som råder och det är tjocka jackan och halsduken på än så länge.