Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Flyttfåglar

Posted 7 6 08
Idag skriver vi den 7e juni, det är dags för oss att göra en avbockning i almanackan, ännu ett skede i projekt ”Villa Olivia” kan vi nu lägga bakom oss, detta gör att vi kommer ännu ett steg närmare INFLYTTNING!!

Vi håller som bäst på med förberedelserna för att lämna ”Eleni House” som varit vårt hem sedan den 28 november 2007. Det var nu det skulle ha funnits en studio klar i Villa Olivia för oss att flytta in i, det gör det nu inte av skäl som den flitige bloggläsaren är helt på det klara med. Vi ska flytta in i en liten studio i Koroni tills vidare, det känns visserligen bra med lite miljöombyte, men vi är lite fundersamma hur det ska bli att bo så liten yta. Här i Eleni House har vi tre, visserligen små rum, men det är i alla fall ca 70 kvadratmeter totalt, nu får vi kanske 25 kvm och bara ETT rum. Det finns ett litet kokskåp för frukostfix i studion, men för lunch och framför allt för de middagar som vi vill tillreda själva, erbjuds ett kök i korridoren, det är absolut inget fel på köket, men det vill ju till att det passar oss att laga middag just när det är ledigt. Jag har en bestämd känsla av att vi kommer att bli mer bekanta med ortens restaurangutbud på detta sätt. Det är ju bra, då är vi ju helt uppdaterade till ni kommer på besök och kan rekommendera er de bästa.


Bilden ovan visar den uteplats som vi får tillgång till i och med att vi flyttar in i vår studio i Koroni, kan man komma närmare stranden? Frukost eller morgondopp - vilket ska vi ta först ? Kan kanske bli svårt att välja ibland....
I bakgrunden syns en del av borgen som försvarade Koroni mot främmande makt för väldigt länge sedan. Borgen byggdes mellan år 600 och 300 f kr.
Nedan bild är tagen av vännen Marianne då vi för första gången fick tillfälle att via stege och på darrande ben bege oss upp på plan två, det fanns då bara ett löst plankgolv att gå på. Här syns även elledningen tydligt. Vi visste ju att det skulle bli vackert där uppifrån, men vi var ändå inte riktigt förberedda på känslan det gav med den totala havsutsikt som man får från plan två, men det är väl bara att vänja sig…..
 Nedan bild är tagen idag, trapproblemet är löst, vi har kommit överens om en liten ändring som gör att trappan blir enligt ritning. Formarna för gjutning av pelarna som ska hålla taket på plan 2 samt hela den betongkrans som  håller ihop hela våningen är klara och gjutningen kan göras så snart luften är fri från elledningen.Vi väntar oss flytt av luftledningen under nästa vecka. Sedan finns det inga hinder kvar – då kan de gärna få jobba tvåskift om de vill,för att så snart som möjligt få Villa Olivia klar för oss att flytta in i. 

Måste bara visa en vacker bild till, även den tagen av vännen Marianne, helt enligt konceptet ”vackra, åldrande hus”. 


 Tack Kära Marianne för de fina bilderna, jag kanske ”lånar” fler av dem framledes, vi ses snart!