Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Full fart!

Posted 22 4 16

Ni må tro att det är full fart här nere…ja nu tänker jag inte bara på Villa Olivia och Villa Antika där det nästan alltid är full fart….är det inte det ena projektet så är det det andra.  

I Villa Olivia handlar det mestadels om utomhusarbete för tillfället – allt ska planteras, ansas klippas och beskäras, det tar sin tid med bortåt 130 olivträd....

I Villa Antika är det just nu inomhusarbete som pågår…. dvs hantverkarna arbetar inomhus, nedre plan i huset håller på att färdigställas med ett sovrum med eget badrum – en helt egen svit skulle man kunna säga. Det kommer också att finnas möjligheter att tillreda en liten frukost därnere om de som sover där inte bums vill väcka dem som sover på övervåningen.

golvläggaren i full fart.....I övriga Grekland är det också full fart, nu börjar säsongen, 1a maj är det magiska datumet då allt öppnas, åtminstone här i Kalamataområdet, det är ju den del av Grekland jag har mest erfarenhet av.

Och det är inte bara säsongstart – detta viktiga datum 1a maj - då allt som i ett slag med ett trollspö förändras - är i år förenat med grekernas största helg – Påsken.

Då ska vi hinna med detta lilla delikata ärende......att provsmaka det grillade lammet som grillats i långsamt mak över öppen eld sedan tidiga morgonen.....Och inte nog med det, det är också arbetarrörelsens dag - men vi ska inte demonstrera....det får någon annan sköta om.

 

 

Och dessutom... 1a maj firar man att sommaren är kommen med att plocka blommor, binda kransar och hänga upp dem lite här och där på husen, på dörrar och grindar för att hälsa sommaren riktigt välkommen.

 


Detta år har vi haft en otroligt mild ”vinter” så det blir ingen större skillnad på väderleken i och med att den traditionella sommaren hälsas välkommen, det har varit full fart på värmen i stort sett hela tiden sedan i början av februari.Full fart på dansande greker.....


Hur den 1a maj ska överlevas detta år undrar jag, 2a maj kommer förmodligen det mesta att vara stängt och allt arbete ligga nere för när grekerna festar – och festa är här inte alltid synonymt med att man intar en massa alkohol, man spelar, sjunger och dansar hela natten lång till frampå småtimmarna. Så länge kan inte en sömnig svensk som jag hålla ut.….jag slutar mycket tidigare…. men musiken hörs ibland ända in i mitt sovrum……det är full fart på den med....