Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Gästblogg

Posted 8 5 15
Framför mig i mitt blickfång stod de där - Pettson och Findus. Pettson lutar sig ner och stryker Findus över ryggen och Findus tittar upp och undrar i sitt stilla sinne - vad skall vi nu hitta på Pettson? Kärleken mellan dem och den djupaste förståelse mellan varandra som de båda känner går ej att ta miste på.

Pettson och Findus i verkligheten är som ni förstår, Kurt på Villa Olivia och huskatten Ulla. Eftersom jag Tomas är en sann Pettsonvän och läst de flesta böcker i ämnet, så var det känslan i mötet mellan människa och djur som blev så påtagligt i den syn min fru Metha och jag möttes av en solig morgon där vi satt i pergolan i Villa Olivia och åt vår frukost. Frukostar som här nere kan bli hur långa som helst och där tiden mer eller mindre står stilla. Morgnar som startar med en morgonpromenad och ett morgondopp i havsviken strax nedanför Villa Olivia och som sedan avslutas med en lång frukost.

Kurt och Annettes hem i Messinien strax utanför Koroni - Villa Olivia.
Utsikt ner över Medelhavet, över olivlundar, över dal och berg. En plats som ger tid för tanke, reflektion och långa samtal mellan värdparet och dess gäster. Samtal som började redan vid vår ankomst till Villa Olivia där vi presenterades för våra grannar i vår grannstudio - Ellen och Julia - och vi åt alla middag tillsammans på kvällen. Ett samtal som böljade fram och tillbaka allt medan kvällens fukt från havet gjorde sig påmind och dagens värme ersattes med en lite rå och fuktig kvällsluft.


Dagar har kommit och dagar har gått allt sedan vi kom hit för en vecka sedan. Under Kurt och Annettes tips och ledning har vi tillsammans med våra goda grannar fått uppleva mycket av det Messinien har att erbjuda.

Vi har besökt platser som är värda att göra en avstickare till, vi har hittat stränder som vi aldrig skulle hitta, vi har besökt restauranger vi aldrig skulle hitta om vi inte fått den vägledning som Annette och Kurt gett oss. Vår granne Ellen har kompletterat i och med att hon nu för fjärde gången besöker denna landsända och för tredje gången Villa Olivia.

Ellen och Julia har varit ett härligt resesällskap och tillika mycket trevliga grannar och under veckan har vi dagligen delat många tankar och upplevelser.

Lugn och harmoni. Ett sätt att möta sig själv och vara. Ett sätt att säga ja till det man vill göra och där det inte finns några måsten. Förstår ni att vi trivs här? Kan du känna den svaga bris som i detta nu smeker våra kroppar där vi sitter i pergolan?Metha & Tomas i maj 2015 - på bilden ovan vid besök i Koroni