Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Gästerna stannar kvar!

Posted 24 5 10
Våra gäster vill inte åka hem och vi har absolut ingenting emot det. På deras fråga om det gick bra att stanna ytterligare tre nätter till de redan bokade sju, svarade vi ”Javisst”. Vi tar det som ett gott betyg, våra gäster känner sig hemma, avspända och bekväma och vi känner att de kan koppla av helt och fullt.

I morse när jag kom upp för att se soluppgången och äta min frukost möttes jag av det lilla sällskapet på bilden nedan, de vill inte lämna Villa Olivia de heller.Ulla har nu definitivt anförtrott sina små till oss, själv var hon ute och jagade i den tidiga morgontimman. Jag mötte henne i trappan när jag var på väg ner för min morgonpromenad på stranden, Ulla var på väg uppför trappan.…med en stor, fet råtta i munnen. Jakten och fångsten av bytet hade tydligen inte varit helt lätt, Ulla haltade svårt på höger fram. Inte stoppar det en riktig kattmamma att släpa hem mat till sina små, men hon uppskattar med största sannolikhet den hjälp vi bistår med i form av mjölk och god kattmat och allmän omtanke och uppmuntran.


Ungarna är busiga och ute på rackartyg hela tiden....den här lilla gynnaren kom vi på när han rotade runt i blomkrukan, han hjälpte till med det lilla han kunde och Hibiskusen behöver ingen mer gödning den här säsongen.
 
Här i Grekland har man fortfarande kvar Annandag Pingst som ledig dag till skillnad från er, mina vänner i Sverige, ni har vanlig måndag och gav er antagligen iväg till jobbet i morse. Här fortsätter pingstfirandet. 
I lördags, Pingstafton, var det stor fest här i Koroni, många besökte restauranger eller samlades i hemmen, kvällen avslutades med det traditionella fyrverkeriet.
Under dagen hörde vi röster från stranden från människor som doppade sig i det ännu lite svala vattnet, ca 20-22 grader. Det ljudet är lätt att känna igen fastän vi inte kan se de badande från huset.
 
Maj månad har hittills varit behagligt varm, ingen värmebölja som förra året, endast några få dagar då temperaturen överskred 30-graders strecket. Häromnatten kom det en härlig regnskur och naturen är nytvättad o fräsch.
 


I vår trädgård frodas allt och skörden av zuccini och bönor harjust  börjat. Aprikoserna är mogna vilken dag som helst och jordgubbarna har sin högsäsong just nu…och vet ni vad? De smakar precis som i Sverige.