Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Grekiska apelsiner

Posted 23 1 16


Säkert har jag berättat det förut....hur bortskämd jag blir....varje morgon när jag kommer in från min morgonrunda väntar ett stort glas nypressad apelsinjos på mig. Så uppskattat och så gott - stort tack till maken.

Vi ger oss själva inga begränsningar när det gäller citrus, vi har tillgång till apelsiner i princip året om. I november och början december kan de vara lite onödigt sura....just innan de blivit riktigt mogna, men nu - nu är de mogna och de dryper av söt apelsinsaft när man sätter tänderna i dem.

En liten solskenshistoria från tidigare idag, kan behövas - det har varit en regnig eftermiddag.

Jag hade just shoppat det sista inför helgen och på min väg ut ur affären mötte jag affärsinnehavaren. Han brukar alltid vara så välklädd och välkommad, idag var han rosig om kinderna, ledigt klädd och håret stod på ända. Som vanligt pratade han med mig på grekiska, ibland förstår jag lite grann - ibland just ingenting alls. Men jag är alltid väldigt artig och ler och nickar mot honom med huvudet lite på sned. Idag förstod jag orden "portokalió Helenicos, kiposmo, perimäne ligo och autokinito" och så pekade han bort emot en röd pick up som jag vet tillhör affärsrörelsen. Bilen hade hela flaket fullt av fullmogna, stora apelsiner, han hade säkert tagit ledigt från affärskontoret och gett sig ut i sin apelsinlund för att plocka apelsiner. Han såg så lycklig ut......

Orden jag förstod var "grekiska apelsiner, min trädgård, vänta lite och bil" - en man kom samtidigt ut från affären med en tom plastkasse och vips hade jag en påse full av de allra fräschaste apelsiner i min hand - fådda direkt av affärsinnehavaren - jojomensan!

Återigen har den greksika generositeten fått ett ansikte......