Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Hälsning till Vaida o Jan

Posted 6 7 13


Jag har ju rakt glömt bort att berätta  för er att vi tyckte mycket om den fina osten ni hade med er från Litauen. Mycket god!
Vi gjorde små fina smakbitar av själva toppen - hjärtat i osten - "mumsbitar", sen blev den andra delen topping på solmogna tomater som rostats i ugnen...länge, länge.....tomaternas allra bästa tid är nu, solmogna....de kan varieras i det oändliga eller ätas som de är i en sallad eller bara med lite god olivolja ringlad över....

Ännu en liten bit av osten från Litauen återstår, den får nog bli topping på tomaterna som just nu rostas i ugnen. Osten får inte vara med i ugnen, den läggs ovanpå tomaterna när de just tagits ut ur ugnsvärmen, osten smälter men bränns inte....tomaterna tillbringar ju en och en halv timma i ugnen minst....på låg värme.

Här är så härligt just nu, omkring 30 grader om dagarna med en för årstiden hög och klar luft, nätterna behagliga 20 grader, vattnet ca 23-24. Det är sent för att vara så långt fram på sommaren, men än har vi inte drabbats av den mest intensiva hettan....den kommer i sinom tid.Värmen innebär att det blir en hel del av denna aktivitet, Ulla vill bara vara med en liten stund i hängmattan, sen hoppar hon ner...hon vill ha "fast mark under tassarna" säger hon.