Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Häng med.....

Posted 14 1 16
Tänkte bjuda på några bilder från idag, torsdag den 14 januari......hög klar luft och alldeles lagom varmt....maken ägnar sig åt gräsklippning, nu är det mesta av uppröjningen efter olivskörden klar, inklusive flisning av alla olivgrenar som togs ner för att de var fulla med oliver.....då är det dags att se till att det blir fint under olivträden.Som ni ser så har han mössa på, fastän det är så varmt och skönt - han har helt anammat det grekiska "är det januari så har man mössa...."


Och fint blir det....Fikonträdet har tappat alla sina stora löv.....


Lusthuset där så många har suttit och blickat ur över havet och Koroni har tappat sitt gröna lövtak.....


Kumquatträdet eller "Citrus Japonica" är däremot vintergrönt och fullt av mogna frukter. Man kan äta upp hela frukten med skal och allt, skalet är tunt och smakar väldigt sött och gott, själva frukten lite syrlig - en utmärkt smakkombination. På lördag får vi gäster, då kommer Kumquatfrukten vara en del av desserten, så här ser frukten ut inuti....


jag ska göra ett försök med marmelad på Kumquat, den lär vara utsökt god....


Även Avokadoträdet är vintergrönt, på bara några år har avocadokärnan vi planterade blivit till ett stort träd, säkert 3,5 meter högt, än så länge har vi inte fått några frukter, men vi hoppas på detta år. Blomknoppar finns....Citronträdet däremot ger oss frukt i år - dvs EN frukt - EN citron - trädet är säkert 7 år gammalt och först i år ger den oss en citron. Undrar om vi gör nåt fel?Citronträdet är ganska stort och växer vackert, det står luftigt och fint exponerat mot söder. Trädet har god tillgång på vatten och näring får det också.....kanske är det så att citronträden måste bli några år för att bära frukt.....Även Bougainvillean vid husknuten gillar det milda vintervädret, glädjer oss fortfarande nu i januari månad med både grönska och blomsterfägring.
Så vacker......Olivträdets verksamhetsår är just avslutat med skörd, beskärning och gödning, redan nu - efter bara ett par veckor av vila börjar de nya skotten komma..... olivträdet - ett gudabenådat träd.