Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Höst

Posted 1 11 09
 
Idag blev jag en liten aning nostalgisk. När jag öppnade boken som kom på posten från min kusin ramlade ett lönnlöv ut ur boken, hon hade lagt ett torkat lönnlöv med de vackra höstfärgerna kvar mitt i boken…tänk – javisst så var det, om hösten brann ju naturen av eldiga färger. Här i Grekland brinner det ju också…men mest på sommaren – nää det var ett dumt skämt….. man ser just inte så mycket av höstfärger här, men vid ett av grannhusen hänger ett vildvin över staketet och det brinner i rödaste rött just nu. Med andra ord – hösten är kommen även hos oss. Vi märker det främst på att nätterna börjar bli kyligare, dagarna är fortfarande varma vid klart väder. Om det regnar blir det rått och kallt. Det gjorde det rejält häromnatten, det störtregnade till åsk-ackompanjemang och blixtbelysning. Natten var mörk så det såg ganska dramatiskt ut på vårt plan två där man nästan har ”runtomsikt”. Vi släckte ner alla lampor, tände en massa ljus och tände även höstens första brasa så det var mysigt ändå.
 
Just nu är vår vardag fylld av Kalamataoliver, vi plockar, snittar, vattnar av, smakar av, rör ihop marinaden, häller oliverna i marinaden med ett täcke av olivolja överst, allt för att de ska stå sig över vintern. Det är ett roligt pyssel, vi behöver många kilo för vinterbehovet, de flesta av våra gäster vill ha med sig hem - alla blir helsålda på Villa Olivias Kalamataoliver.
 
Vi har haft huset fullt av vänner från Mariestad och Stockholm, senast nu en mycket trevlig vecka med firande av 60-åring nr 2.
 


Hon gillade att plocka oliver, ja hon gillade det mesta härnere, Ingela fick en skön och avkopplande vecka.

60-årsfirare nr 1 vinkade vi av redan förra helgen, ännu ett gäng från Västergötland som kom hit och förtrollades av allt det ljuvliga härnere.

Bland mycket annat hann vi med en lite längre vandring, de flesta vandringar som utgår från Villa Olivia börjar med en rask strandpromenad 
 

Olivplock hann vi också med
Herrarna plockar oliver
 
Alla hjälps åt och vi hade mycket trevligt, många kilo oliver plockades ner - till slut fick vi ta till Kjells keps, alla kärl och påsar var fyllda. Håll sig i, Hermansson!! 60-årsfiraren nr 1 hos oss i Villa Olivia.

Stämningsbild - vilopaus i Koroni efter olivplockningen - här väntar Marianne på "Pikilian" från fiskrestaurangen

 Veckorapport INGEFÄRSPROJEKTET

”Ingisarna” mår bra – Monstret Ingemar och lilla Inga har hamnat i jord och kruka, deras groddar var nu tillräckligt stora. Bild kommer lite senare när groddarna kommit upp ordentligt.
 
Ingeborg, Knubbiga Ingela och lille Ingvar har inte visat någon förändring under veckan som gått – tror helt enkelt vi får ta och käka upp dom – utom Lille Ingvar, han är så torr så han hamnar nog på komposten.
 
Så var det med det!