Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Hur gick det här till??

Posted 30 3 18


Ja det kan man verkligen undra…..vi skulle ju inte ha några höns här på Villa Olivia förrän i slutet på april. Nu är de här i alla fall – tre vackra, fina, pickande, skrockande, sprättande och kacklande hönor, två bruna o en vit.

 

Det är ju hon – den där Ingela som hittar på allt bus. ”Klart att Kurt ska ha hönor till sin födelsedag” sa hon. Och dotter Johanna som är här på besök höll med henne ”Jättebra idé – den tar vi”. Jag hade inte mycket att sätta emot, ska man säga sanningen så tyckte jag nog innerst inne att det var en väldigt bra idé.

 


Trevlig och användbar handbok var en av presenterna - nu är det bara att sätta sig in i hur man sköter höns. Resultatet av det hela är bästa gödningen för våra växter och färska ägg till oss människor.

Det blev en något hemlighetsfull utflykt vi damer gjorde till hönsshopen – vi hade kollat upp innan var de bästa hönorna kunde köpas. Det var ingen speciellt rolig syn som mötte oss, så många fina hönor instängda i burar….jag tog inget foto. Det var så svårt att välja, två bruna och en vit höna blev det i alla fall och lika bra att åka därifrån så snart som möjligt….vi tyckte så synd om hönorna i burarna.

 

Kurt blir varse sin födelsedagspresent

"Nä det går inte…”.sa han. Kör upp med dem till grannen så får de ha hönorna i sin hönsgård. Det sa han både en och två gånger ”Det går inte – vi har ju inget hönshus än”

”Klart det går” sa vi alla tre damerna med en mun, ”lite hönsnät bara så de inte springer ut.”
Kreativiteten flödade och några timmar senare hade det konstruerats en hönshus "Greek style" med sittpinnar och allt, slår man sig ihop och tänker till så är bygget klart på några timmar. Högst tillfällig boning visserligen, men tillräckligt bra för att de små liven ska klara sig tills hönshusbyggaren med fru kommer 15 april. Varken iller eller rovfågel kan ta sig in och göra hönorna något illa.

 

Tänk att de kom till påsken så precis – nu behöver vi förslag på namn – alla kan ju inte heta ”Hönan Agda”Det finns en risk att den vita "hönan" är en tupp...vad tror ni?