Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Hus nummer 4 - Växthuset

Posted 27 4 18
Det har väl inte undgått en enda följare av denna blogg att vi har fått hjälp att bygga ett hönshus här i olivlunden. Vi trivs så bra med våra nya husdjur som spankulerer omking, kacklandes, kluckandes och sprättandes. Varje dag får vi fyra fina ägg, tre bruna och ett vitt. De går så bra tillsammans med katterna också, det är bara fega Lurven som går långa omvägar när han ser en höna.

Hönorna är väldigt sällskapliga och vill helst vara just där vi är, helst vill de ha egen stol när vi fikar.....När man lockar på dem på det där speciella sättet som vi gör
bara när vi har mat med till dem så kommer de sättandes så fort deras små hönspinneben kan bära dem. Bäst gillar de bitar av gammalt av bröd uppblött i vatten eller pasta/spegetti i små bitar.

Men nu var det ju inte hönorna det skulle handla om denna gång.Vad skulle vi nu göra med allt virke som blev över när hönshuset var färdigbyggt?

Vi hade ju tänkt ibland att det skulle vara  trevligt med ett växthus - vi hann knappt delge Johan våra tankar förrän bygget av växthuset var påbörjat, aldrig långt mellan ord och handling hos den mannen.
Sagt och gjort, balkar placerades ut på marken och storleken fastställdes.


Ett par dagar senare kunde vi ha taklagsfest i nästan färdigt växthus.Gullan sneglar på Ouzoflaskan och undrar om det blir nåt till henne. Nähä...sedär går gränsen. Även om jag hört min mor berätta om att när de var små doppade de gammalt bröd i morfars brännvin och gav till hönorna, sen hade de väldigt roligt när hönorna raglade omkring svaga i benen av alkoholen...nej jag håller mig nog till att blötlägga brödet i vatten.Nöjd husse när mesta arbetet är klart, återstår lite målningsarbete bara, det föll på min och Berits lott.Nääääästan färdigmålat, fyra burkar kastanjefärgad lasyr har gått åt så här långt, en burk till får införskaffas - sen är det klart. Vi funderar på att täcka växthuset med skuggväv under sommaren, den svalare årstiden får det bli plast. Vi får väl sätta hönsnät en bit upp på utsidan också, hönorna hoppar gärna in och sprätter omkring i jorden därinne, men se det får det bli slut på när vi börjar sätta in plantor i växthuset. Här ska odlas...