Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Idag...

Posted 23 2 09

....har jag egentligen inget speciellt att skriva om. Jag vill bara berätta att vi mår väldigt bra - sen vi fått tillgång till våra studios har vår vardag underlättats en hel del.
Nu kan vi laga oss en varm lunch efter några timmars arbete på tomten, vi behöver inte varje morgon packa pic-nickorgen med mat, kaffe och allt annat vi kan tänkas behöva under dagens lopp, vi kan ha våra arbetskläder där, våra redskap behöver inte förvaras i en fuktig låda utomhus längre, vi har tillgång till toalett - bara en sån sak.
Under rubriken OM och vidare till "Hur bygget fortskrider" finns några nyinlagda bilder på hur de små toa/duschrummen i våra gästlägenheter ser ut, rummen är små men fullt tillräckliga och har allt man behöver.


Vi har fått en ny vän, hunden Bruno, han kommer flera gånger om dagen och vill bli kelad med och klappad på - Bruno är som så många andra hundar väldigt förtjust i Kurt - så har det varit under hela Kurts liv. Han är som "Mannen som kunde tala med hästar" fast i hans fall gäller det hundar...

I naturen står våren i full blom, sval och blöt men ändock.... Ängarna runt olivträden sprakar av vårblommornas färger som kommer allteftersom och avlöser varann. Det skiftar från vecka till vecka vilka färger som har överhanden. Just nu är det mycket gult och blått - med inslag av eldröda små vallmo.
I olivlunden är det inte så mycket att göra för tillfället, alla grenar som sågades ner under olivskörden är undanröjda, det som dög till ved har kapats till lagom längder och lagts i fina högar, det ris som blev kvar har eldats upp. Alla olivträden har fått sin frukost i form av biodynamisk getspillning som grävts ner i marken runt träden. Snart ska alla träden få en första beskärning för året, en andra görs i september. Vid den beskärning som nu är förestående avlägsnar men alla grenar som växer helt fel, t ex rakt in i trädkronan, ev sår efter grenar ska rättas till, sår från hastigt, kanske lite slarvigt avsågade grenar som togs bort i brådskan under olivskörden. Greken säger att olivträdens krona ska vara så luftig att en fågel kan flyga fritt genom den. Nedan olivträd tillhör inte den kategorin - men vackert är det.Den pyttelilla blå blomman som ibland växer i stora flockar och bildar himmelsblå mattor är så söt:


Vallmo
Blå Iris


De första vårblommorna i våra terasser ner mot havet var Cyklamen - hela sluttningen var cerisrosa, nu har dessa raringar ersatts med Pärlhyacinter - i stora tuvor - var kom de ifrån?


Jag fick häromdagen förfrågan om fåglar - vilka fåglar finns i er natur i Messinien? Sanningen att säga så vet jag inte riktigt...jag vet att vi har Koltrastar, jag hör deras serenader om kvällen. Jag har också sett att vi har Ugglor (kom o kolla Cilla) deras säregna hoande har jag hört och jag har också sett Ugglans välbekanta siluett i kvällningen - de brukar sitta på telefontrådarna som små rundhuvade avlånga bollar. Sen är det en liten, liten pippi som har liksom en röd haklapp, kan det vara en Rödhake? den sjunger fint i alla fall. Talgoxe, Sädesärla, Skator, Hönor och Fiskmås har vi och en liten brun fågel som liksom tjattrar hela tiden, det sittar stora mängder av dem och trycker i buskarna....vad kan det vara ? Gråsparv? Jag har också hört att det finns Flamingos här, men jag har aldrig sett några, däremot har jag hört Härfågeln popopooo, popopooo...

Snälla fågelkännare - kom och visa och lär oss - eller Edde & Gillan - är ni bra på fåglar...?