Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Inför morgondagen

Posted 6 12 15
Här pågår förberedelserna inför olivskörden för fullt. Olivlunden städas från allehanda prylar som normalt finns där - stolar, bord och vilsängar ska bort, alla blomkrukor likaså. Marken ska vara ren från ”störande moment” där näten ska dras fram i full fart – förhoppningsvis kommer näten också vara fulla med oliver.

De som varit med förr vet att det alltid vankas saffransbullar till 11-kaffet på skördedagen. Lugn, bara lugn, bullarna är klara - de ligger och svalnar under bakduk nu…

Det har blivit tradition att vi alla samlas med sittning på muren utanför våra studios för en kaffepaus med saffransbullar kl 11 på skördedagen.

Lika traditionella som saffransbullarna är de hemgjorda pizzorna som serveras när skörden är avslutad för dagen. Tomatsåsen puttrar på spisen, alla ingredienser är införskaffade och senare i eftermiddag drar tillverkningen igång av ca 20 pizzor, varav 3-4 vegetariska.

Arbetande gäster är på plats och vädret visar sig från sin bästa sida, här är 18-20 grader varmt om dagarna vilket innebär att vi kan arbeta i kortärmat, eller det kanske nästan är ett måste, vi kommer att bli rejält genomsvetta allihop.

Nu avvaktar vi bara Mástoras "chefens" tillfrisknande, vår käre Pandelis som hjälper oss med skörden varje år ligger hemma och kurerar sig, han dras med en rejäl förkylning….stackars….vi får se hur det blir, om vi inte skördar i morgon så blir det nästa dag….eller nästa….hela veckan lovar fint väder så det reder sig.

Själv har jag varit på farmorsvisit i USA hos sonen med familj och dras med en jet lag som jag vet håller i ca 2 veckor, dvs ännu en vecka. Maken kämpar på med tillfrisknandet efter en flunsa med feber och värk i kroppen, vi är inte helt 100 någon av oss. Alla är vi dock redo att se till att få ner oliverna på bästa sätt och så gott vi kan.

I år förväntar vi oss en normalskörd vilket innebär att vi borde klara av hela proceduren på en dag, förutsatt att alla orkar hänga med ”to the bitter end..”

Bilder från skörd och press av oliverna kommer när allt är klart.

Hej så länge